Togay Mirza kalbine yenik düştü

Togay Mirza kalbine yenik düştü
Sarayönü Başhüyük Mahallesi'nin eski Belediye Başkanlarından Togay Mirza, geçtiğimiz hafta hayata gözlerini yumdu.Geçirdiği ani kalp krizi sonucunda 70 yaşında hayatını kaybeden Togay Mirza, Başhüyük mahallesinde defnedildi....

Sarayönü Başhüyük Mahallesi'nin eski Belediye Başkanlarından Togay Mirza, geçtiğimiz hafta hayata gözlerini yumdu.

Geçirdiği ani kalp krizi sonucunda 70 yaşında hayatını kaybeden Togay Mirza, Başhüyük mahallesinde defnedildi. Salı günü Başhüyük mahallesinde hububat hasadında çalışan Togay Mirza, arazide fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Togay Mirza, 112 acil ile Hastanesine kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Togay Mirza, sevenlerini ve yakınlarını yasa boğdu.

Vefatının ardından Başhüyük mahallesine getirilen Togay Mirza'nın cenazesi Çarşamba günü kaldırıldı. Merhumun cenaze namazı ikindi namazına müteakip Başhüyük Orta Camii önüne kılındı. Sarayönü Müftü Vekili Mustafa Topcu'nun kıldırdığı cenaze namazına Sarayönü'nden, Başhüyük mahallesinden ve Konya'dan çok sayıda seveni ve yakını katıldı. Helallik alınmasının ardından Başhüyük kabristanına götürülen Togay Mirza'nın cenazesi, burada kabrine defnedildi. Kabristan çıkışında Mirza ailesinin evinde taziyeler kabul edildi.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak merhum Togay Mirza'ya Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı dileriz.

1947 doğumlu, eğitimci ve bürokrat olan Togay Mirza, Akşehir Erkek İlköğretmen Okulu ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde okudu. Bir dönem Başhüyük ilkokulunda öğretmenlik yapan Mirza, Konya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı okullarda öğretmen ve müdürlük ile Konya Büyükşehir Belediyesi nde Zabıta ve Özel Kalem Müdürlüğü ile Konya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevlerini yaptı. Mirza, son olarak Başhüyük Belediye Başkanı olarak hemşerilerine hizmet etmişti. Son dönemde emeklilik hayatı yaşayan Mirza, çiftçilikle ilgileniyordu.