TOKİ'de kaba inşaatlar tamamlandı

TOKİ'de kaba inşaatlar tamamlandı
Sarayönü'ne inşa edilen 3'ncü etap Toki konutlarında çalışmalar hızla devam ediyor. 12 günde 2 bina iskeletinin tamamlandığı inşaatta müteahhit firma gününden önce dairelerin teslimatını yapmayı hedefliyor. Toplam 45 bloktan...

Sarayönü'ne inşa edilen 3'ncü etap Toki konutlarında çalışmalar hızla devam ediyor. 12 günde 2 bina iskeletinin tamamlandığı inşaatta müteahhit firma gününden önce dairelerin teslimatını yapmayı hedefliyor. Toplam 45 bloktan oluşan 3'ncü etap Toki konutlarında, 45 binanın da kaba inşaatı tamamlandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü ne yaptırılan 883 konutun inşaat çalışmaları bir hayli ilerledi. Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirilen temel atma töreni ile başlayan inşaat çalışmaları kapsamında, bir vincin 12 günde aynı anda iki bina inşa ettiği çalışma alanında 45 bloktan oluşan projenin kaba inşaat bölümü tamamlandı.

Proje kapsamında 883 konut, cami, sosyal tesis ve 2 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa ediliyor. Yükseklikleri zemin üzeri 4 kat olan projedeki konutların 627 si 2+1, 256 sı ise 3+1 planında inşa edilecek. İntek yapı tarafından inşa edilen 3 ncü Etap TOKİ konularının, gelecek yıl bu zamanlar tamamlanıp teslim edilmesi bekleniyor. Toplam 45 bloktan oluşan dev projenin tamamlanması, vatandaşlar tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Örnek daire yapılıyor

İnşaat sahasının 117 bin metrekare alandan oluştuğunu kaydeden firma yetkilileri, vatandaşlardan inşaat alanına girmemeleri konusunda ricacı oldu. Yapılan açıklamada, "inşaat alanına hiç kimseyi almamaya gayret gösteriyoruz ama alan büyük olduğu için bazen biz görmeden vatandaşlar alana girebiliyor. İnşaat alanına girmeleri vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlike atıyor. Biz vatandaşlarımız için bir örnek daire çalışması yapıyoruz. Örnek daire tamamlandığı zaman vatandaşlarımıza duyuracağız. O zaman burayı gezip görebilirler." denildi.

Katı yakıtlı olacak

Sarayönü'ne doğalgazın gelmesinin ardından akılları en fazla meşgul eden soru, 3'ncü Etap Toki konutlarının doğalgaza uygun mu yoksa katı yakıta uygun mu inşa edileceğiydi. Firma yetkililerinden alınan bilgilere göre 3'ncü Etap Toki konutlarının katı yakıtlı olarak inşa edileceği öğrenildi. Firma yetkilileri bu konu hakkında verdikleri bilgide, "Enerya ile yaptığımız görüşmeden olumlu bir sonuç alamadık. Enerya gerekli alt yapıyı sağlasaydı, hak sahiplerinin ikinci bir masrafa maruz kalmaması için ısınma sistemlerini doğalgaza uygun olarak yapacaktık. Projenin orjinali katı yakıtlı olduğu için biz katı yakıtlı yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Yaşam merkezi olacak

Projenin ilçeye değer katacağını belirten Başkan Nafiz Solak ise “Projenin yapılacağı alan camisi, dükkânları, sosyal donatıları, meydanı, parkları, peyzajı, otoparkı, çocuk oyun alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşecek. Projede modern ve yerel mimari sentezlendi. Mimari cephe elemanları ve zemin kat seviyesine kadar taş kaplama gibi özellikler modernize edilerek uygulandı” dedi.