TOKİ'de son gün perşembe

TOKİ'de son gün perşembe
Sarayönü’nde 3’ncü Etap TOKİ konutlarında, Şubat ayı başında başlayan 853 hak sahibinin sözleşmeleri imzalanma süresi perşembe günü sona eriyor. Sözleşme imzalayacak olan hak sahiplerinin son güne kalmadan Ziraat Bankası...

Sarayönü’nde 3’ncü Etap TOKİ konutlarında, Şubat ayı başında başlayan 853 hak sahibinin sözleşmeleri imzalanma süresi perşembe günü sona eriyor. Sözleşme imzalayacak olan hak sahiplerinin son güne kalmadan Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi’ne başvurması gerekiyor.

Sarayönü’nde 3’ncü Etap TOKİ konutlarının hak sahiplerinin Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi’nde imzalayacakları sözleşmeler için son gün yaklaşıyor. 853 hak sahibinin sözleşme imzalamak için4 iş günü kaldı.

Sözleşme kapsamında hak sahiplerinden sadece müracaat tutarı düşüldükten sonra peşinatın kalan kısmı tahsil ediliyor. KDV, damga vergisi ve deprem sigortası evin teslimatında tahsil edilecek. Yani hak sahipleri, anahtar tesliminde yaklaşık 1.500 – 2 bin lira daha ödeme gerçekleştirecek.

2+1 dairelerde Müracaatta 4 bin lira yatıran hak sahipleri, 4 bin lira düşüldükten sonra kalan kısmı bankaya yatırarak sözleşme imzalıyor. Yani en düşün peşinat 6 bin 794 TL, en yüksek peşinat 8 bin 660 TL. Bu tutarın üzerine ayrıca peşinatın binde beşi civarında banka komisyonu eklenecek. 2+1 dairelerin başlangıç taksitleri kat ve cephesine göre 439 TL ile 515 TL arasında değişiyor. Peşinatı, belirlenen alternatifler üzerinden daha yüksek yatıran hak sahipleri, vadeyi uzatıp taksit tutarlarını düşürebilecek.

3+1 dairelerin peşinatları 14 bin 186 TL ile 16 bin 820 TL aralığında bulunuyor. Müracaatta 6 bin lira yatıran hak sahipleri, 6 bin lira düşüldükten sonra kalan kısmı bankaya yatırarak sözleşme imzalayacak. Yani en düşün peşinat 8 bin 168 TL, en yüksek peşinat 10 bin 820 TL olacak. 3+1 dairelerin başlangıç taksitleri kat ve cephesine göre 1.063 TL ile 1.261 TL arasında değişiyor. Peşinatı, belirlenen alternatifler üzerinden daha yüksek yatıran hak sahipleri, vadeyi uzatıp taksit tutarlarını düşürebilecek. 3+1 dairelerin sahipleri ise sözleşme tarihinden 4 ay sonra yani Haziran’da taksitleri ödemeye başlayacak. Temmuzda ise 3+1 dairelere ilk dönemsel artış yansıtılacak. Artışlar yılda iki kere memur maaş artış oranına göre zamlanacak. Öte yandan 3+1 daireleri bir yıl sonra satılabilmek mümkün olacak.