TOKİ'ye doğalgaz müjdesi

TOKİ'ye doğalgaz müjdesi
Sarayönü'nde yapımı devam eden 3'ncü Etap TOKİ konutlarının ısınma sistemi üzerinde konuşulan belirsizlikler sona erdi. Daha önce katı yakıtlı ısınma sistemine göre yapılacağı ifade edilen 3'ncü Etap TOKİ konutlarının,...

Sarayönü'nde yapımı devam eden 3'ncü Etap TOKİ konutlarının ısınma sistemi üzerinde konuşulan belirsizlikler sona erdi. Daha önce katı yakıtlı ısınma sistemine göre yapılacağı ifade edilen 3'ncü Etap TOKİ konutlarının, Doğalgaz sistemine uygun olarak yapılması için Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak girişimlerde bulundu.

Başkan Nafiz Solak'ın girişimlerinin sonuç vermesinin ardından, Enerya gaz dağıtım şirketinin yatırım taahhüdünü vermesi ile yeni TOKİ konutları projesinin revize edileceği öğrenildi. Bu şekilde, inşaatı yürütün İntek Yapı tarafından yaklaşık 1000 daireli TOKİ konutlarının doğalgaz kullanımına uygun olarak inşa edileceği bilgisi edinildi.

Sarayönü'ne doğalgazın gelmesinin ardından akılları en fazla meşgul eden soru, 3'ncü Etap Toki konutlarının doğalgaza uygun mu yoksa katı yakıta uygun mu inşa edileceğiydi. Firma yetkililerinden alınan bilgilere göre 3'ncü Etap Toki konutlarının girişimler sonucunda doğalgaz kullanımına uygun olarak inşa edileceği öğrenildi. Firma yetkilileri bu konu hakkında verdikleri bilgide, "Enerya ile yaptığımız görüşmeden olumlu sonuç aldık. Enerya gerekli alt yapıyı sağlamayı taahhüt etti. Hak sahiplerinin ikinci bir masrafa maruz kalmaması için ısınma sistemlerini doğalgaza uygun olarak yapacağız. Projenin orijinali katı yakıtlıydı ama revizyona gidilecek." dedi.

Etiketler :