Topbaş efendi camii yardım bekliyor

Topbaş efendi camii yardım bekliyor
Sarayönü'nde, Batı İstasyon Mahallesi nde yapımı devam eden Musa Topbaş Efendi Hz. Camii inşaatının büyük bölümü tamamlandı. İnce işçilikleri kalan camiinin bir an önce bitirilerek ibadete açılması için hayırseverlerin...

Sarayönü'nde, Batı İstasyon Mahallesi nde yapımı devam eden Musa Topbaş Efendi Hz. Camii inşaatının büyük bölümü tamamlandı. İnce işçilikleri kalan camiinin bir an önce bitirilerek ibadete açılması için hayırseverlerin yardımları bekleniyor.

Yaklaşık 8 ay önce başlayan cami inşaatında çalışmalar devam ederken, hayırseverlerin yardım eli uzatması bekleniyor.

Musa Topbaş Efendi Hz. Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamuran Alp, yaptığı açıklamada, “İslâm toplumsal dayanışmayı sağlayıcı, birlik ve beraberliği tesis edici ilkelere sahip olan bir dindir. Cami İslâm ın özünde yer alan dayanışma ve uzlaşma ruhunun canlılık kazanmasına katkı sağlayan, birlik ve beraberliği sembolize eden bir kurumdur. Tarih boyunca cami devamlı bir şekilde müslümanların birlik ve beraberliklerinin pekiştirildiği mekanlar olmuşlardır. Cami hiç bir zaman ayrılıkların, anlaşmazlıkların ve düşmanlıkların körüklendiği yerler olmamıştır. Her zamankinden çok birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz bu dönemde camiler oldukça önemli fonksiyonlar üstlenebilirler. Cami, kutsal mekanlardandır. Allah Teala Kuranı kerimde “benim evlerim mescitlerdir” buyuruyor. Peygamberimiz (sav) de namazları ve ilim meclisleri için camiye gitmeyi, imar etme konusunda camilere yardımda bulunmayı şiddetle tavsiye etmiştir. Cami islamda bu açıdan çok önemlidir.” dedi.

İlçeye yeni bir cami kazandırmak için çalıştıklarını anlatan Alp, “Camiimizin bir an önce yapılarak ibadete açılması için hayırseverlerimizin yardımlarına ihtiyaç duyuyoruz. Yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz bize 0 544 228 98 27 ve 0 538 321 00 92 numaralı telefonlardan ulaşabilir. Ayrıca TR04 0001 0006 0075 8330 7250 01 IBAN numarası ile yardımlarını ulaştırabilirler.” şeklinde konuştu.