Trafikte çifte cezaya mahkeme dur dedi

Trafikte çifte cezaya mahkeme dur dedi
Müvekkili ile toplantı yapmak için gittiği Nişantaşı’nda aracı çekilen avukat, hem aracın çekilmesi hem de 108 liralık trafik cezası kesilmesi üzerine hukuk mücadelesi başlattı. Mahkeme para cezasının iptaline karar verirken,...

Müvekkili ile toplantı yapmak için gittiği Nişantaşı’nda aracı çekilen avukat, hem aracın çekilmesi hem de 108 liralık trafik cezası kesilmesi üzerine hukuk mücadelesi başlattı. Mahkeme para cezasının iptaline karar verirken, kararda hem aracın çekilmesinin hem de idari para cezası düzenlenmesinin hakkaniyete uygun olmadığı vurgulandı.

BİR EYLEME BİR YAPTIRIM’

Başvuruyu değerlendiren İstanbul 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği ise Avukat Atamer’in aracının yasak park yerinden çekildiği ve aynı zamanda idari para cezası düzenlendiğini hatırlatarak, bir eylemle ilgili ancak bir yaptırım uygulanabileceğini, avukat Atamer’in aracının çekilerek ve idari para cezası düzenlenmesinin hakkaniyete uygun olmadığı kanaatine varıldığını ifade ederek itirazın kabulüne karar verdi.

İstanbul 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında, “108 TL’lik idari yaptırım kararının kaldırılmasına, dosya üzerinde yapılan inceleme 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 28/10 maddesi gereğince kesin olarak karar verildi” denildi.

 

EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR

Avukat İlker Atamer, “Bu bildiğim kadarıyla Türkiye’de içerik itibariyle tek karar. Bu karar, idareye iki yaptırımı ayna anda uygulayamayacağını söyleyen emsal niteliğinde muhteşem bir karar” dedi