Traktörlere dikkat edin!

Traktörlere dikkat edin!
Konya Ovası'nda hasat sezonun başlamasıyla birlikte yol kenarlarına gelişigüzel park edilen traktör römorkları ölümlü ve yaralanmalı kazalara davetiye çıkarıyor.Sarayönü çevresinde yoğun şekilde hasat mesaisi yapan çiftçiler,...

Konya Ovası'nda hasat sezonun başlamasıyla birlikte yol kenarlarına gelişigüzel park edilen traktör römorkları ölümlü ve yaralanmalı kazalara davetiye çıkarıyor.

Sarayönü çevresinde yoğun şekilde hasat mesaisi yapan çiftçiler, trafikte büyük bir tehlike oluşturuyor. Işıklandırma sistemi yetersiz olan traktör ve römorklar özellikle gece, trafikteki sürücülerin korkulu rüyası oluyor.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ve Çiftçi Malları Koruma Kurula Başkanı Ömer Fatih Karça, çiftçileri daha dikkatli olması, yol kenarlarına park yapmaması ve traktörlerde özellikle tepe lambalarının ve römorklarında ise reflektör, kedi gözünün mutlaka takılı olması konusunda uyardı.

Sarayönü'nde Çiftçiler hasat için yoğun bir çalışma içerisine girerken, tarlalarına gitmek ve hububatının nakliyesini yapmak için karayollarını kullanan çiftçiler, zaman zaman trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor. Traktörler özellikle gece büyük bir tehlike oluştururken, otomobil sürücüleri trafik ekiplerinin traktörlere karşı sıkı bir takip yapması gerektiğini ifade ettiler.

Karayollarında her yıl traktörler sebebiyle kazaların yaşandığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Ö.Fatih Karça, traktörlerin trafik ekipleri tarafından sıkı bir kontrolden geçirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Traktörlerin özellikle tepe lambalarının bulunmamasının ve arka römorklarında ise reflektör ve ışık bulundurmamasının büyük bir tehlike arz ettiğine dikkat çeken Karça, "Traktörler hasat döneminde karayollarında sıkça görülüyorlar. Bu traktörlerin sürücülerin duyarlı olmaları gerekir. Özellikle traktörler gece sıkıntı yaratıp ve trafiği tehlikeye düşürüyorlar. Bazı traktörlerin arkasında ışık tertibatı veya reflektör yok. Arkadan gelen araçları uyaracak sistemlerin bulunmaması çok büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu sebeple bugüne kadar çok sayıda kaza meydana gelmiştir. Bunun için duyarlı olunması gerekir" şeklinde konuştu.