Tüketicinin yararına gelişme!

Tüketicinin yararına gelişme!
Sarayönü Tüketici Hakem Heyetinin 2018 yılı parasal sınırları yeniden belirlendi. Sarayönü Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Kaymakam Tarık Bahadır, "İlçe Hakem Heyetlerinin parasal görev sınırları 4.570 liraya, İl hakem Heyetlerinin...

Sarayönü Tüketici Hakem Heyetinin 2018 yılı parasal sınırları yeniden belirlendi. Sarayönü Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Kaymakam Tarık Bahadır, "İlçe Hakem Heyetlerinin parasal görev sınırları 4.570 liraya, İl hakem Heyetlerinin ise 6.860 liraya yükseltilecektir" dedi.

Resmî Gazetede yayınlanan 7063 sayılı Torba Yasanın 11. Maddesine göre yapılan düzenleme ile belirlenen meblağların yükseltilmesinin tüketici açısından yararlı olduğuna işaret eden Kaymakam Tarık Bahadır, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yayınlanacak tebliğ ile bu parasal sınırlarla birlikte Tüketici Kanununun 77. Maddesinde öngörülen cezalar da arttırılarak, şikâyet üzerine veya denetimlerde tespit edilen Tüketici Kanununa aykırılıklarda yeni parasal tutarlar üzerinden ceza uygulanacaktır” dedi.

Açıklamalarını sürdüren Bahadır yeni model akıllı telefon fiyatlarının altı bin lirayı aştığına dikkat çekerek, “Eskiden bu pahalı cihazlarla ilgili şikayetler için tüketiciler mahkemeye başvurmak zorunda kalıyor, başvuru esnasında da tebligat ve bilirkişi ücreti olarak yaklaşık 400 lira gider avansı yatırması gerekiyor ve davayı kaybederse yatırdığı bu paraları da geri alamıyordu. Oysa Tüketici Hakem Heyetine başvurular ücretsiz ve tüketici haksız bulunsa bile masraflar devlet bütçesinden karşılanıyor, tüketiciden talep edilmiyor. Ancak satıcı haksız çıkarsa tüm masraflar 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Kanununa göre kendisinden talep ediliyor. Üstelik Heyetin kararı ile mahkeme kararı gibi İcra İflas Kanunu hükümlerine göre icra dairelerinde ilamlı takip yapılabiliyor” dedi.

Etiketler :