Turan'dan kız talebelere hafızlık daveti

Turan'dan kız talebelere hafızlık daveti
Feyzi-Fatma Demirpolat Kız Kuran Kursu’nda, kız çocuklarına yönelik yaz dönemi kursları başlıyor. Bunun yanı sıra hafızlık için yatılı eğitim kayıtları da devam ediyor.Yetişen hafız sayısını arttırmayı hedeflediklerini...

Feyzi-Fatma Demirpolat Kız Kuran Kursu’nda, kız çocuklarına yönelik yaz dönemi kursları başlıyor. Bunun yanı sıra hafızlık için yatılı eğitim kayıtları da devam ediyor.

Yetişen hafız sayısını arttırmayı hedeflediklerini anlatan Sarimder Başkanı Ahmet Turan, kursa başlayan talebelerin tüm giderlerinin ücretsiz olarak karşılanacağını dile getirdi. Feyzi Fatma Demirpolat Kız Kuran Kursu bünyesinde faaliyet gösteren hafızlık kursuna katılan talebelerin, barınma, beslenme, giyim giderleri ücretsiz olarak karşılanacak. Bunun yanında talebelere burs verilecek. Yatılı hafızlık kursuna, açık lise okuyan, lise mezunu, açık üniversite okuyan veya okumayan her kız başvurabilecek.

Yaz dönemi kursları için de kayıtların devam ettiğini de belirten Turan, açıklamasının devamında, “2017-2018 eğitim öğretim yılı yaz dönemi için yatılı ve gündüzlü olmak üzere kayıtlarımızı başlattık. Devam eden kayıtlarımızın yanı sıra tüm hazırlıklarımızı da tamamladık. Kur’an kursları, İslam’ın temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’i doğru ve usulüne uygun okumayı öğrenme imkanı veren, ibadetleri yerine getirebilecek yeterlikte Kur’an ezberlemelerine yardımcı olan ve temel dini bilgiler eğitimi veren kurslardır.

Kursumuzda, bu eğitimlerin yanı sıra, öğrencilerin kendisiyle ve toplumla barışık ve özgüven sahibi olmalarını sağlayan, milli birlik ve beraberliği, sevgi, saygı ve dostluk bağlarını güçlendiren, vatan, millet, bayrak, sancak, şehitlik ve gazilik gibi milli değerleri kazandıran bilgi ve ahlak eğitimi de verilmektedir. Yaz dönemi kursları şimdiden tüm talebelerimize hayırlı olmasını diliyorum ve tüm kız talebelerimizi kursumuza kaydolmaya davet ediyorum. Yeterli kapasitemiz ve hocamız var.” dedi.