TÜRKİYE’NİN YÜZDE 8'İ 65 YAŞ ÜSTÜNDE

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 8'İ 65 YAŞ ÜSTÜNDE
Dünyadaki farklı ülkelerde 65 yaş üstü kişilerin nüfustaki paylarına bakılırken, Türkiye’deki 65 yaş üstü kişilerin nüfustaki payının yüzde 8 olduğu görüldü.Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, 65 yaş üstü kişilerin...

Dünyadaki farklı ülkelerde 65 yaş üstü kişilerin nüfustaki paylarına bakılırken, Türkiye’deki 65 yaş üstü kişilerin nüfustaki payının yüzde 8 olduğu görüldü.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, 65 yaş üstü kişilerin nüfustaki payını ele alan araştırmayı inceledi. PRNet’in World Bank verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’deki 65 yaş üstü kişilerin nüfustaki paya oranı yüzde 8 olarak görüldü. Bu oranla da Türkiye’nin son sıralarda yer alması dikkat çekti. Listenin son sırasında yer alan ülke ise Birleşik Arap Emirlikleri olurken, 65 yaş üstü kişilerin nüfustaki paya oranı sadece yüzde 1 olarak kaydedildi. Ülkesinde çok az yaşlı nüfus barındıran Birleşik Arap Emirlikleri’ne karşın, listenin ilk sırasına yerleşen ülke ise Japonya olarak belirlendi. Japonya’daki 65 yaş üstü kişilerin nüfustaki payı da yüzde 27 olarak kayıtlara geçti.

Yazılı mecralara yansıyan haber başlıkları incelendiğinde, yaşlı nüfusun en çok geçim sıkıntısı ve emekli maaşları başlığı altında haber olduğu görüldü.