Turkuaz çiftlik evi açıldı

Turkuaz çiftlik evi açıldı
Sarayönü'nde ilkleri vatandaşların hizmetine sunacak olan Turkuaz Çiftlik Evi Evcekaya Tesisleri, hizmete açıldı. Kasap fiyatına kilo ile et ızgara çeşitleri sunacak olan Turkuaz Çiftlik Evi Evcekaya Tesisleri, Ramazan ayından...

Sarayönü'nde ilkleri vatandaşların hizmetine sunacak olan Turkuaz Çiftlik Evi Evcekaya Tesisleri, hizmete açıldı. Kasap fiyatına kilo ile et ızgara çeşitleri sunacak olan Turkuaz Çiftlik Evi Evcekaya Tesisleri, Ramazan ayından sonra serpme köy kahvaltısı servisine de başlayacak.

Sarayönü Belediyesi tarafından daha önce müze binası olarak yapılan Evcekaya'daki bina, revize edilerek halkın hizmetine sunulması için ihaleye çıkarılmıştı. İhaleye katılarak kazanan Turkuaz Restoran'ın sahibi Ahmet İnli, bina ve içerisinde bulunduğu alanı sosyal bir tesise çevirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir parkına çevrilecek alanın içerisinde bulunan Turkuaz Çiftlik Evi Evcekaya Tesisleri, bunun yanı sıra sentetik futbol sahası ile de komşu. İlçeye yürüme mesafesinde olan sosyal alanın, ilçedeki hizmet sektörüne yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

Turkuaz Çiftlik Evi Evcekaya Tesisleri İşletmecisi Ahmet İnli, yaptığı açıklamada, sektörde yenilikleri yakalamak için yola çıktıklarını söyledi.

 

Bir restorandan daha fazlası

Doğa ile iç içe bol oksijenli bir sosyal tesis oluşmayı hedeflediklerini anlatan Ahmet İnli, "Amacımız insanların rahat, huzurlu, sakin bir ortamda, doğayla iç içe yemeklerini yiyip vakit geçirmelerini sağlamak. Müşterilerimiz isterse ana restoranda, isterse havuz restoranda, isterse de aileleri ile birlikte kamelyalarda yemeklerini yiyebilir, çay ve kahve keyfi yapabilir. 100 kişilik kapalı, 100 kişilik açık restoranımız olmak üzere, toplu yemek ve davet organizasyonları içinde müşterilerimizin hizmetindeyiz. Müşterilerimiz yemeklerini yerken çocukları da doğada diledikleri gibi oyun oynayabilir. Biz Turkuaz Çiflik Evini kurarken, sadece bir lokanta veya restoran olarak düşünmedik. Müşterilerimiz tatlılarımızı yemeye, çayımızı, kahvemizi içmeye de gelsinler istedik. Özellikle Künefe ve Antep Fıstıklı Dondurmalı İrmik Helvamız, herkesin ağzına layık bir lezzet. Birde sürprizimiz var. Ramazan atından sonra serpme köy kahvaltı servislerimizde başlayacak. Bir aydan daha yakın bir süre içerisinde tesisimize bir de hayvanat bahçesi kazandıracağız." dedi.

Kasap fiyatına hizmet

Kuzu, dana ve balık ızgara çeşitlerinin yanında etliekmek, çorba ve özel lezzetleri de misafirlerinin beğenisine sunacaklarını kaydeden İnli, "işletmemizde balık hariç bütün et ve tavuk ürünleri kilo ile satılmaktadır. Kasapla aramızda çok fazla fiyat farkı olmamasına dikkat ediyoruz. Özellikle kuzu köftelerimiz özel fiyat olup kasapla aynı paraya satılmaktadır. Bunun yanında  havuzlarımızda canlı alabalık olup, müşterilerimize her zaman taze balık yedirmenin huzuru içinde olmak isteriz. Konuklarımız 0 534 315 75 75 numaralı telefon ile rezervasyon yaptırabileceği gibi paket servis siparişinde de bulunabilir" şeklinde konuştu.