Üreticilere küpeleme affı uyarısı

Üreticilere küpeleme affı uyarısı
29Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, sığır, koyun ve keçi türü hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesi yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile her yaştaki sığır, koyun ve keçi türü hayvanların...

29Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, sığır, koyun ve keçi türü hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesi yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile her yaştaki sığır, koyun ve keçi türü hayvanların küpelenmesi için 31 mart 2019 tarihine kadar af getirildiğini duyurdu.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Çiğdem, yaptığı açıklamada, "Herhangi bir nedenle küpelenmemiş her yaştaki sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların 31 Mart 2019 tarihine kadar küpelendirilerek kayıt altına alınması ve hayvancılık işletmelerin kayıtlı hayvan mevcudunun güncellenmesi ile ilgili yönetmelikler 3 Kasım 2018 tarihli ve 30584 sayılı resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir." dedi.

Çiğdem, üreticilere bu aftan mutlaka yararlanması önerisinde bulunarak, "Bu çerçevede; büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmelerindeki fazla hayvanların düşürülmesi, eksik hayvanların işletmeye nakledilmesi, hiç küpelenmemiş hayvanların yaş kaç olursa olsun küpelenmesi amaçlanmaktadır. Yetiştiricilerimiz fiilen işletmede olmayan Türkvet'te kayıtlı fazla hayvanları Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüze başvuruda bulunup düşümleri yaptırabilirler. Kulağı delik, küpesi düşmüş hayvanlara yeni küpe takılmayacak olup, düşen küpe talep edilmesi gerekmektedir. Ayrıca tüm yetiştiricilerimizin müdürlüğümüzden hayvan listelerini alarak işletmelerindeki hayvanları karşılaştırmaları, mağduriyet yaşamamaları için 31 Mart 2019 tarihine kadar güncelleme işlemini tamamlamaları gerekmektedir. Süre sonunda büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinde, işletmedeki hayvan ile Türkvet kayıt sisteminde kayıtlı hayvanların uyumlu olması gerekmektedir." şeklinde konuştu.