Uzel'den büyük TEOG başarısı

Uzel'den büyük TEOG başarısı
Sarayönü'nde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavının ikincisinde büyük bir başarı ya imza atan İsmail Kara Ortaokulu'ndan Enes Uzel, tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı. İlçede bir ilke...

Sarayönü'nde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavının ikincisinde büyük bir başarı ya imza atan İsmail Kara Ortaokulu'ndan Enes Uzel, tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı. İlçede bir ilke imza atan Uzel, okulunun ve ailesinin gurur kaynağı oldu.

İkinci sınavdan tam puan aldığı için büyük mutluluk yaşadığını anlatan Enes Uzel, hedefinin Selçuklu Fen Lisesi'ni kazanmak olduğunu söyledi. Hayalinin Kalp Cerrahı olmak olduğunu dile getiren Uzel, alt sınıflardaki arkadaşlarına da önerilerde bulundu.

Emek vermeyince olmuyor

Her şeyin emekle olduğunu kaydeden Uzel, "arkadaşlarıma önerim telefon, tablet, internetten uzak dursunlar. Bunlar çok büyük zaman çalan ve beyni gereksiz şeylerle dolduran uğraşlar. Emek vermeyince olmuyor. Azimli olup çok çalışmak gerekiyor. Ben her gün sadece bir derse çalıştım. Bana göre günde birden fazla derse çalışmak kafa karışıklına neden oluyor" dedi.

Sınava nasıl hazırlandığını da anlatan Uzel, "Her gün mutlaka sabah kahvaltımı güzelce yapıp daha sonra okula gittim. Öğretmenlerimi derste çok iyi dinledim. Öğretmenin sorduğu her soruya ben cevap vermeye gayret ettim. Okul bittikten sonra 16:00'da evde oluyordum. Saat 18:00'e kadar istirahat ettikten sonra akşam yemeğimi yiyip derse başladım. Her gün tek bir derse çalıştım. Önce okulda işlediğimiz konuları tekrar edip sonra bol bol test çözdüm. Saat 18:00'den 23:00-24:00'e kadar çalışıyordum. Tabi aralıklarla... 40 dakika ders, 20 dakika ara. Sınav yaklaştıkça verdiğim bu aralar kısaldı. Bilemediğim soruları mutlaka öğretmenime gösterdim. Birlikte çözüp, çözüm yöntemlerini öğrendim. Tüm yaptığım bundan ibaret" dedi.

İlgi çok önemli

Enes'in başarısında büyük pay sahibi olan ailesi de büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Enes'in babası Osman Uzel, "Bende bir öğretmenim ama Enes'e ders çalıştırayım. Eksiklerini gidereyim diye bir uğraş içinde olmadım. Sadece çalışma plan ve programını hazırladık. Gerekli olan kaynakları temin ettim. Ekstradan bir şey yapmadım. Başarısının sırrı öğretmenini iyi dinleyip evde tekrar etmesi ve çok test çözmesi. Birde aile ilgili çok önemli. Okuluyla ilgilenip bilgi almak, öğretmenleriyle görüşmek, evde ilgi göstermek çok büyük öneme sahip. Bende bir öğretmen olduğum için ilçemizdeki en büyük sıkıntılardan birinin velilerin eğitime karşı ilgisizliği olduğunu söylemek istiyorum." dedi.

Başarıyı getiren sacayak

Enes Uzel'in elde ettiği başarı ile büyük bir gurur yaşadıklarını anlatan İsmail Kara Ortaokulu Müdürü Süleyman Eşen ise "okul olarak kendimize 120'de 120 çıkarma hedefi belirlemiştik. Bunu da başardık. Öğrencilerimizin çabasının yanında öğretmenlerimiz de büyük çaba ve başarı gösterdi. Genç ve dinamik öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz, öğrencilerine bol soru çözdürerek sınava hazırladı. İdareciler olarak bizde öğrencilere, öğretmenlere ve velilere gerekli bilgileri verip rehberlik yaparak yönlendirdik. Ailelere tavsiyem bakanlığımızın büyük önem verdiği destekleme ve yetiştirme kurslarına çocuklarını düzenli olarak göndermeleridir. Başarı veli, öğrenci, öğretmen sacayağı üzerine kuruludur. Bir ayak eksik olduğu anda başarı gelmek." şeklinde konuştu.