Vatandaşta doğalgaz tedirginliği

Vatandaşta doğalgaz tedirginliği
Sarayönü'nde yaygınlaşan doğalgazın, abone sayısı arttıkça bağlantıların gerçekleştirilmesindeki büyük gecikme halk arasında tedirginlik oluşturmaya başladı. Yaz döneminde kalorifer sistemini iptal ettirerek evine doğalgaz...

Sarayönü'nde yaygınlaşan doğalgazın, abone sayısı arttıkça bağlantıların gerçekleştirilmesindeki büyük gecikme halk arasında tedirginlik oluşturmaya başladı. Yaz döneminde kalorifer sistemini iptal ettirerek evine doğalgaz sistemi döşettiren birçok vatandaş, abone bağlantılarının havalar soğumadan önce gerçekleştirilemeyeceğinden korkuyor. Vatandaşlar ayrıca bilgi alabilecek bir yetkili bulamadıklarından şikayetçi.

Sarayönü'nde kış aylarının yaklaşmasıyla beraber evinin doğalgaz dönüşümünü yaptıran fakat abone bağlantısını alamayan birçok vatandaş büyük tedirginlik yaşıyor. Doğalgaz konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getiren vatandaşlar şikayetlerini şu şekilde dile getiriyor:

İki üç ayı geçenler var

"Doğalgaza talep artınca abone kutularını çekecek olan şirket talepleri karşılayamıyor. Kimimiz iki ay önce, kimimiz üç ay önce abone olduk ama hala abone bağlantımız yapılmadı. Kış yaklaştı. Kaloriferlerimizi iptal ettirdik. Doğalgaz kullanacağız diye ne odun ne kömür aldık. Havalar soğumadan bağlanmazsa ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Tam bir belirsizlik ortamı

Başvuruda bulunup sağlıklı bir bilgi alabileceğimiz bir merci de yok. Belediyeye gidiyoruz; bizim konuyla alakamız olmadığı için herhangi bir bilgimiz de yok diyorlar. Enerya'nın bürosuna gidiyoruz; burada işlemleri yürüten personel benim herhangi bir yetkim ve bilgim yok diyor. Böyle çarpık bir düzen olmaz. Bu abonelikler için bir takvim hazırlasalar, şu mahalle şu cadde, şu sokak şu gün döşenecek deseler herkes kendisini ona göre hazırlar. Şu anda tam bir belirsizlik ortamı var.

Yetkili ağız yok

Abone kutularının bir an önce çekilmesini istiyoruz. Kiminin hastası, kiminin küçük bebeği var. İki üç aydır bağlanmayan abone kutuları havalar soğumadan bir ay içerisinde nasıl bağlanacak merak ediyoruz. Daha doğrusu korkuyoruz. Herkes ne yapacağını şaşırdı. Abone paralarını almaya geldiğinde alıyorlar ama hizmet vermeye gelince ortada kimse bulunmuyor. Abone kutularının bir an önce bağlanmaması durumunda üst mercilere şikayette bulunacağız. En azından yetkili bir ağız çıkıp bize bir açıklama yapsın."