Vize sorunu çözüldü

Vize sorunu çözüldü
Sarayönü'ne gelen araç muayene istasyonunun Karaman'a bağlanmasının ardından yaşanan sorunlar çözüme kavuşturuldu.Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, konu hakkında yaptığı açıklamada, "İlçemiz bu yıl...

Sarayönü'ne gelen araç muayene istasyonunun Karaman'a bağlanmasının ardından yaşanan sorunlar çözüme kavuşturuldu.

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, konu hakkında yaptığı açıklamada, "İlçemiz bu yıl araç muayene istasyonu bakımından Karaman'a bağlanmıştı. Konya dururken Karaman'a bağlanmasına bir anlam veremedik. Bu uygulama beraberinde mağduriyetleri de getirdi. Araç muayene istasyonu Karaman'dan geldiği için Sarayönü'nde muayeneye girdikten sonra kalan araç ya bir ay beklemek zorunda kalıyordu ya da tekrar muayene için Karaman'a gitmek zorunda kalıyordu. Bu da araç sahiplerinin büyük mağduriyetler yaşamasına neden oluyordu." dedi.

Yapılan görüşmeler neticesinde sonuca ulaştıklarını anlatan Karataş, "bu mağduriyeti her ortamda dile getirdik. Gerekli yerler ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Yaşanan bu sorunu çözüme kavuşturduk. Araç muayene istasyonu nereden gelirse gelsin, muayeneden kalan araçlar bir ay beklemek zorunda veya Karaman'a gitmek zorunda kalmayacak. Konya veya Ilgın'da bulunan araç muayene istasyonlarına giderek tekrar muayenelerini gerçekleştirebilecekler. Bu şekilde vizesiz trafiğe çıkma veya ceza yeme riski ortadan kalkmış olacak." şeklinde konuştu.