Vizeciler iki aydır gelmiyor

Vizeciler iki aydır gelmiyor
Sarayönü nde yaşanan ağır kış şartlarından dolayı gezici araç muayene istasyonu iki aydır kurulamıyor. Ocak ve Şubat ayında kurulamayan araç muayene istasyonunun, yılın ilk vizesini yapmak için Mart ayının başında gelmesi...

Sarayönü nde yaşanan ağır kış şartlarından dolayı gezici araç muayene istasyonu iki aydır kurulamıyor. Ocak ve Şubat ayında kurulamayan araç muayene istasyonunun, yılın ilk vizesini yapmak için Mart ayının başında gelmesi bekleniyor. Sarayönü nde araçlarını muayene ettirecek olanlar için 2017 yılının ilk muayenesi iki hafta sonra gerçekleştirilecek.

Periyodik Araç Muayenesi, Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü, Yola Elverişlilik Muayenesi, Tadilat sonrası muayene, Zorunlu Muayene ve Trafik Tescil İşlemleri için gerekli olan tespitler için belirli aralıklarda Sarayönü'ne gelen muayene istasyonu iki aydır ilçemize gelemediği için araç sahipleri mağdur oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle 2-3 Ocak tarihlerinde gelemeyen muayene istasyonu, 2-3 Şubat tarihlerinde gelmeye karar verse de bu kez dondurucu soğuklar izin vermedi. Ölçüm cihazları dondurucu soğuktan etkilendiği için gelemeyen ekiplerin, 2-3 Mart tarihinde gelmesi bekleniyor.

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, "ilk seferinde yoğun kar nedeniyle gelemediler. İkincisinde ise ilçede havaların -20 dereceyi görmesinden dolayı muayene istasyonu kurulamadı. Bu sadece bizim buraya has bir durum değil. Birçok ilçede kurulamadı. İki aydır istasyon kurulamadığı için vatandaşlarımız mağduriyet yaşadı. İstasyonun kurulmadığı bu aylar içerisinde vatandaşlarımız Konya veya Ilgın'a gitmek zorunda kaldı. Onların yanında yaptırmayıp bekleyenler de var. Bu vatandaşlar gecikme cezası ödemek zorunda kalacak. Bu gecikme cezası aylık yüzde 5 civarında. Ayrıca trafik uygulamasına takılan vizesiz araçlara ilk seferde para cezası kesilip, ikinci seferde araç bağlanıyor" dedi.

Önceki randevular geçersiz

Önceki aylar için alınan randevuların geçersiz olduğunu vurgulayan İsmail Karataş, "Ocak veya Şubat ayı için randevu alan vatandaşların randevuları iptal edildi. Randevum var diye yeni randevu almadan giden vatandaşlar işlemini yaptıramaz. Mart ayında gelecek vizeciler için yeniden randevu alınmarı gerekiyor. Ayrıca randevu işlemini son güne bırakanlar yer bulamıyor. Bunun için randevuların erken alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Amacımız vatandaşları bilinçlendirmek

Araç muayeneleri özelleştikten sonra vize işleriyle hiç bir alakaları kalmadığını kaydeden Karataş, "normalde bizim vizecilerle hiç bir alakamız yok ama vatandaşlarımız bilgilensin mağdur olmasın diye takip ediyoruz. Aslında benim bu işte masrafım var karım yok. Konya'nın 31 ilçesinden benden başka ilgilenen Şoförler Odası Başkanı da yok. Diğer ilçelerde sigortacılar takip ediyor. Bizim amacımız vatandaşımızın işi görülsün" şeklinde konuştu.