Yağışlar can suyu oldu

Yağışlar can suyu oldu
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça, son günlerde etkili olan yağışların üreticiyi sevindirdiğini belirtti.Ziraat Odası Başkanı Karça, yaptığı açıklamada, bölgede etkisini gösteren yağmurun ekim dönemi öncesi...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça, son günlerde etkili olan yağışların üreticiyi sevindirdiğini belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Karça, yaptığı açıklamada, bölgede etkisini gösteren yağmurun ekim dönemi öncesi tarlalara iyi geldiğini söyledi.

Yağmurun bereket olduğunu ifade eden Karça, şöyle konuştu: "Su, tarım için hayati bir önem taşıyor. Yaz aylarının kurak gitmesi üreticiyi düşündürüyordu. Ancak geçtiğimiz hafta ilçe genelinde etkili olan sağanak yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü. Tam zamanında gelen bir yağış oldu. Buğdayın ekim dönemine giriyoruz. Artık buğday ekimi için tarlalar sürülmeye başladı ve önümüzdeki günlerde ekimler yapılacak. Bugünlerde gelen yağış çok faydalı olacak. Çiftçimizin hububat ekimi yaptığı bu günlerde gelen bereketli yağışlar nedeniyle yüzü güldü. Tohumun toprakla buluştuğu bu günlerde yağmur çok önemliydi. Son yağışlar bu anlamda üretici için umut oldu. Yağışla birlikte ekilen tohumun kısa sürede çimlenerek gelişmesini bekliyoruz. Bu arada, tohumunu arazisine henüz atamayan çiftçimiz de üzülmesin. Son yağışlar ekim için tarlalarda çok uygun bir altyapı hazırlamış oldu. Yağış sonrası ekim yapacak çiftçinin de verim açısından beklentisinin daha yüksek olacağını değerlendiriyoruz. İnşallah yağışlar devam eder ve üretici istediği verimi elde eder."