Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürecek

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürecek
Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı ve yağmur yağışı Ova'da hububat eken çiftçinin yüzünü güldürdü.Yaşanan yağışların çiftçi açısından çok faydalı olduğunu belirten Sarayönü İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık...

Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı ve yağmur yağışı Ova'da hububat eken çiftçinin yüzünü güldürdü.

Yaşanan yağışların çiftçi açısından çok faydalı olduğunu belirten Sarayönü İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mesut Solak, "Geçtiğimiz yıla göre kıyaslarsak, geçtiğimiz yıl, her ne kadar kış ve ilkbahar yağışları iyi geçse de sonbaharda olumsuz bir sezon yaşamıştık. 30 Kasım'a kadar yağış olmamıştı. Bu yüzden özellikle kıraç alanlarda ciddi çıkış sorunları yaşamıştık. Sonraki yağışlar toparlasa da bu çıkışta verilen zayiat rekolteyi doğrudan etkilemişti. Sonbaharda çıkış sağlanması için yağmur şart. Sarayönü'nün büyük bölümü kıraç alanlardan oluşuyor. Bu sebepten dolayı yağışlar bizi daha çok ilgilendiriyor" dedi.

Çıkışlar devam ediyor

Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında mevsim normalleri üzerinde yağış düştüğünü ifade eden Solak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geç ekim yapan üreticilerimiz de çıkış konusunda inşallah bir sorun yaşamayacaklar. Meteoroloji'nin verdiği bilgilere göre kış ve ilkbahar yağışları da bu sene de iyi geçecek. Dünyada son 10 yıla bakıldığı zaman iklim değişikliği yaşanıyor. Yaşadığımız dönem aslında ekim ayını yaşıyoruz. Bu manada çıkış süreci henüz devam ediyor. O yüzden biraz daha yağışlı, güneşli bir hava beklentisi var çiftçinin. 15 gün daha böyle devam edip geçen sene olduğu gibi Aralık ayının ortasında karla kaplanan, şubat sonuna kadar kar örtüsü ile devam etmesi beklentimiz. Yağışlardan memnunuz."

Etiketler :