Yapılandırma için son tarih

Yapılandırma için son tarih
Sarayönü Belediyesi’nden yapılan açıklamada, vergi borcu bulunan mükelleflere yapılandırma fırsatı sunan 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı yasa için son müracaat...

Sarayönü Belediyesi’nden yapılan açıklamada, vergi borcu bulunan mükelleflere yapılandırma fırsatı sunan 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı yasa için son müracaat tarihi 27 Ağustos tarihine uzatıldı. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin bu tarihe kadar belediyeye başvurmaları gerekiyor.

Konuyla ilgili Sarayönü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girerek yapılandırma kapsamına alınan 7143 sayılı yasa emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, haberleşme vergisi, eğlence vergisi, ilan ve reklam vergisi borçlarının yapılandırılmasının 27 Ağustos tarihine kadar uzatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Sarayönü Belediyesinin ücret tarifesine bağlı olarak yapılan hizmetlerin ücretleri ile ecrimisil bedelleri de yine bu kapsam dahilinde.  Bu yasa ile 2017 yılı ve önceki dönemlere ait vergi borçları yapılandırılabiliyor” denildi.

SON MÜRACAAT TARİHİ 27 AĞUSTOS OLDU

Yapılanmadan yararlanmak isteyen mükelleflere daha önce 31 Temmuz’a kadar tanınan süre 27 Ağustos tarihine uzatıldı. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Yapılandırmadan yararlanan vatandaşların vergilerine ait gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezaları tamamen silinecek.

Ancak silinen bu cezaların yerine verginin ödenmesinde gecikilen süreler için Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) dikkate alınarak daha düşük miktarda bir ceza miktarı belirlenecek. Vergi borcu bulunan mükellefler Sarayönü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurarak borçlarını yapılandırabilecek