Yeşilkaya'dan 30 Ağustos açıklaması

Yeşilkaya'dan 30 Ağustos açıklaması
CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşillkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyetinin yaşaması için her zaman her türlü mücadeleye hazır olduklarını söyledi.Yeşilkaya, açıklamasında...

CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşillkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyetinin yaşaması için her zaman her türlü mücadeleye hazır olduklarını söyledi.

Yeşilkaya, açıklamasında şunları söyledi:

"Ebedi Başkomutan, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, Türk Milletini, özgürlüğe ve Bağımsızlığa kavuşturan altın bir sayfadır.

30 Ağustos günü, aziz milletimiz "Ya istiklal ya ölüm” diyerek çıktığı yolda hedefine ulaşmış, bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu zafer ile halkımızın yaktığı, Bağımsızlık, Özgürlük ve adalet ışığı tüm mazlum milletlerin de tutsaklık zincirlerini kırarak özgürlüğe kavuşmasına ilham vermiştir.

Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız bugün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır. Mustafa Kemal Atatürk bize  "Ya istiklal ya ölüm" diyerek yol göstermiştir. Dolayısı ile 1922 yılında bütün yokluklara rağmen yedi düvel Emperyalistleri yola getiren, Ordusu ile birlikte Türk Ulusu bugün de her türlü güçlüğe karşı, birlik ruhu içerisinde savaşmasını ve mücadele etmesini bilecektir. Yeter ki Ülkeyi yönetenler, Atatürk'ün gösterdiği hedeften ayrılmasınlar ve tüm yurttaşlara eşit davranıp, kucaklasınlar. Şu kesindir ki 1071 de Alparslan orduları, Malazgirt ten girerek Anadolu'yu Türk toprağı haline getirmiştir. 1922 de ise Mustafa Kemal bu durumun hiç bir şart altında değiştirilemeyeceğini bütün Dünyaya göstermiştir. Dolayısı ile bu iki büyük değerin bir birine alternatif olarak gösterilmeye çalışılması son derece yanlış ve tehlikelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Cumhuriyet’in banisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, vatanı için mücadele veren kahramanlara şükranlarımı sunuyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutluyorum."