Yetimler piknikte buluştu

Yetimler piknikte buluştu
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Sarayönü Temsilciliği, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Sarayönülü yetim ve aileleri ile birlikte piknik düzenledi.İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günlerinde...

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Sarayönü Temsilciliği, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Sarayönülü yetim ve aileleri ile birlikte piknik düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günlerinde yurt içi ve yurt dışında yetim ailelerine yardım etmeye ve farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Eğitim dönemi içerisinde desteklenen yetimler ve aileleri ile birlikte düzenlenen bahar pikniğinde yetimler paylaşmanın, oynamanın ve kardeşliğin tadına erişti.

Evcekaya mesire alanında yapılan piknikte Sarayönülü yetim aileleri, çocukları ile beraber vakit geçirirken güzel bir gün geçirdi. Uçurtma şenliği düzenlenen piknikte, yetim çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Pikniğe katılanlar arasında Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Eğitim Bir Sen Başkanı Süleyman Koçaş da yer aldı. Eğitim dönemi içerisinde de okul desteği, hafta sonu etkinlikleri ile desteklenen yetimler düzenlenen piknikte kardeşliğin ve paylaşmanın önemini bir kez daha öğrendi.

Piknik programını organize eden İHH Sarayönü Temsilciliği Yetimler Sorumlusu Veysel Karani Topcuoğlu, yaptığı açıklamada, yetim olmanın ayrıcalık olduğunu söyleyerek "Sarayönülü yetimler için piknik düzenledik. Çeşitli oyunlar oynandı, yarışmalar düzenlendi ve yemek verildi. Ailelerin de katılımıyla büyükler muhabbet edip hemhal olurken küçükler doyasıya eğlendi. Desteklerinizle yavrularımızın yüzünü güldürmeye ve onlara hami olmaya devam ediyoruz." dedi.

İHH Sarayönü Gönüllüsü Mustafa Salman Öztürkçü ise " Yetim Dayanışma Günleri kapsamında bu pikniklerimiz her yıl geleneksel hale gelecek. Bu faaliyetlerimizin yanı sıra Ramazan ayı içerisinde yetimlerimize yönelik çalışmalarımız devam edecek. Yetimlerimize ve ihtiyaç sahibi fakir çocuklarımıza kıyafet yardımlarına bulunacağız. Bayan gönüllülerimiz her hafta Cuma günü pazar yerinde börek yaparak satışa sunuyor. Elde edilen gelirler ise yetimlerimiz için gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin finansında kullanılıyor." şeklinde konuştu.