Yıldız ailesine damat katliamı

Yıldız ailesine damat katliamı
Sarayönü'nde uzun yıllar yaşayan ve Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nden emekli olan Behram Yıldız ve ailesi, Konya'da ikamet ettikleri evde eski damatları Erdal Atlı tarafından öldürüldü.Sarayönü'nde tarım sektöründe...

Sarayönü'nde uzun yıllar yaşayan ve Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nden emekli olan Behram Yıldız ve ailesi, Konya'da ikamet ettikleri evde eski damatları Erdal Atlı tarafından öldürüldü.

Sarayönü'nde tarım sektöründe de çalışan Erdal Atlı, 4 ay önce boşandığı ve 2 çocuğunun annesi eşi 41 yaşındaki Yasemin Yıldız, eski kayınpederi 72 yaşındaki Behram Yıldız ve kayınvalidesi 59 yaşındaki Fatma Yıldız'ı av tüfeğiyle öldürdü. Cinayetlerin ardından polis ekipleri İzmir e kaçtığı tespit edilen zanlı Erdal Atlı'nın yakalanması için çalışmalara başladı. Yakalanarak Konya ya getirilen ve yapılan sorgulamanın ardından adliye sevk edilen Erdal Atlı'nın ifadesinde, bir süre yanında kalan oğlunun ''Baba, artık bana, annemin senden daha çok ihtiyacı var. Artık annemde kalacağım'' notunu gördükten sonra cinnet geçirip, eşi, kayınvalidesi ve kayınpederini öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Kapıya açar açmaz ateş etmiş

TIR şoförlüğü yapan Erdal Atlı, Çarşamba günü sabah saatlerinde pompalı tüfekle 1 yıldır ayrı yaşadığı ve 4 ay önce boşandığı 2 çocuğunun annesi Yasemin Yıldız'ın, kaldığı babası Behram Yıldız'ın, merkez Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi'ndeki evine gitti. Kapıyı açan Yasemin Yıldız, eski eşinin elinde tüfeği görünce kapıyı kapatmak istedi. Ancak öfkeli eski koca Atlı, tüfekle eşinin üzerine ateş açtı. Ardından silah sesini duyup koşarak kapıya gelen eski kayınpederi Behram Yıldız ve kayınvalidesi Fatma Yıldız'a da ateş etti. 3 kişi kanlar içinde yere yığılırken Atlı, katliamı gözleri önünde işlediği kızı S.A.'yı alıp, otomobile binerek hızla uzaklaştı. Atlı, kaçarken de okulda olan oğlu 17 yaşındaki Y.E.A.'ya cep telefonundan ''Oğlum eve koş, anneni, dedeni ve nineni vurdum. Belki yetişirsin'' diye mesaj attı. Silah sesini duyan komşularının çağırdığı sağlık görevlileri anne, baba ve kızının öldüğünü belirledi.

Eşyalarını satıp, otomobil kiralamış

Olayın ardından kaçan Erdal Atlı'nın yakalanması için çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği, ekipleri önce Atlı'nın kent merkezinde saklanabileceği yerleri kontrol etti. Ancak her hangi bir ize rastlamadı. Bunun üzerine ailesinin İzmir'de yaşaması ve yanlarına kaçma ihtimali üzerine güzergahtaki emniyet müdürlükleri ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne haber verildi. Ardından bir ekip İzmir'e yola çıktı. Bu sırada araştırmasını sürdüren polis, Atlı'nın kaldığı evdeki eşyaları sattığını ve geçen pazartesi günü araç kiraladığını belirledi. Kiralanan aracın uydu takip sisteminden yeri tespit edildi.  Atlı, dün akşam saatlerinde İzmir'in Torbalı ilçesi girişinde polis tarafından yanında götürdüğü kızıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan Atlı, Konya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

 

Oğlunun notuyla bunalıma girmiş

Erdal Atlı ifadesinde, daha önce boşanma davası açtıklarını ancak sonra vazgeçtiklerini, eşinin ikinci kez açtığı davada ise boşandıklarını söylediği öğrenildi. Çocuklarının velayetinin eşine verildiğini anlatan Atlı ifadesinde, ''Çocuklarımın velayeti annelerine verilmişti. Görüş günüm de Cumartesiydi. Ancak ben TIR şoförüyüm, genelde şehir dışında yolda oluyorum. Pazar günleri Konya'da oluyordum. Pazar günleri  yanlarına gittiğimde eşim, çocuklarımı görmeme izin vermiyordu. Ailem İzmir'de yaşıyor. Ben sadece çocuklarımı görebilmek için Konya'ya kalmaya devam etmiştim'' dedi.

Oğlunun yaklaşık bir ay önce annesinin evini terk edip yanına geldiğini belirten, Atlı cinayeti nasıl işlediğini de şeyle anlattı:

"Oğlum bir süre yanımda kaldı. Ancak geçen pazar günü eve geldiğimde 'Baba, artık bana, annemin senden daha çok ihtiyacı var. Artık annemde kalacağım' yazılı notunu gördüm. Çılgına döndüm, bunalıma girdim. Evdeki tüm eşyaları sattım. Pazartesi günü de araç kiraladım. Olay günü de üç ay önce satın aldığım pompalı tüfeği yanıma aldım. Eşim, ailesinin yanında kalıyordu. Onun kaldığı eve gittim. Tüfekle eve çıkıp zili çaldım. Eşim kapıyı açtı. Tüfeği görünce kapatmak istedi. Önce ona,  sonra da sesi duyup gelen kayınpederim ve kayınvalideme ateş ettim."

Erdal Atlı, katliamdan sonra aracına binip bir kaç sokak ileriye gittikten sonra bir süre ambulansların gelmesini beklediği, bu sırada oğluna mesaj attığını ve ambulansların eve geldiğini görünce hızla uzaklaştığını söyledi. Atlı, yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.  Olayın ardından babaları tarafından annesi, dedesi ve anneannesi öldürülen Y.E.A. ve S.A. kardeşlerin devlet koruması altına alındı.