Ziraat Bankası'ndan altın değerinde fırsat

Ziraat Bankası'ndan altın değerinde fırsat
Yastık altındaki altınların değerini arttırması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla 10 Eylül-26 Ekim tarihleri arasında Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası şubeleri aracılığıyla altın tahvili ve altına dayalı kira...

Yastık altındaki altınların değerini arttırması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla 10 Eylül-26 Ekim tarihleri arasında Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası şubeleri aracılığıyla altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı yapılacak.

Ziraat Bankası Sarayönü Şube Müdürü Mehmet Sözen, talep toplama işlemlerine aracılık eden şubeler ve konu hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen vatandaşları Ziraat Bankası Sarayönü Şubesine davet etti.

Sözen, yaptığı açıklamada, "Altına dayalı kira sertifikası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası şubeleri, altın tahvili ise sadece Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla satışa sunuluyor. Senetler, 2 yıl (728 gün) vadeli olacak talep toplama dönemini takip eden hafta çarşamba günleri yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Yatırımcısına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli yüzde 1,20 (yıllık yüzde 2,40) getiri sağlayacak. Getiriler yatırımcıların hesaplarına Türk lirası cinsinden yatırılacak." dedi.

İsteyen altın, isteyen para alacak

Vade sonu işlemleri hakkında bilgi veren Sözen, "Yatırımcıların, vade sonunda anaparalarını 1 kilogramlık külçe altın veya Darphane tarafından üretilen çeyreklik Cumhuriyet ziynet altını olarak talep etmeleri durumunda söz konusu taleplerini her bir etap için geçerli olan fiziki altın talep etme dönemlerinde Ziraat Bankasına/Ziraat Katılım Bankasına başvurarak iletmeleri gerekecek. Söz konusu tarihlerde fiziki altın talep etmeyen yatırımcıların anaparaları vade sonunda banka hesaplarına gram altın olarak hesaben ödenecek. Fiziki altın talebinde bulunmayan yatırımcıların vade sonunda ayrıca fiziki altın talebinde bulunma hakları bulunmayacak." şeklinde konuştu.

Şartları taşıyan altınlar kabul edilecek

Kabul edilecek altınların niteliklerinden bahseden Sözen, şunları söyledi: "Uygulama kapsamında sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar gerekli şartları sağlaması durumunda değerlendirilecek olmasına karşın üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca Reşat altınlar görevliler tarafından kabul edilmeyecek. Altınlar hiçbir iskontoya tabi tutulmaksızın saflığı oranında birebir olarak kabul edilecek. Bu aşamada yatırımcılar herhangi bir kayba uğramayacak. Altın tahviline ve altına dayalı kira sertifikasına sadece gerçek kişiler (bireysel yatırımcılar) yatırım yapabilecek."