Zirai ilaç uygulama eğitimi verildi

Zirai ilaç uygulama eğitimi verildi
Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bitki koruma ürünleri uygulama eğitimi gerçekleştirildi. Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Öztürk ve Ziraat Mühendisi Ergün Kördikanlıoğlu tarafından verilen...

Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bitki koruma ürünleri uygulama eğitimi gerçekleştirildi. Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Öztürk ve Ziraat Mühendisi Ergün Kördikanlıoğlu tarafından verilen eğitimin sonunda katılımcılara bitki koruma ürünleri uygulama yetki belgesi verildi.

Eğitim çerçevesinde sinevizyon eşliğinde Ziraat Mühendisi Ergün Kördikanlıoğlı ilgili yönetmelik entegre mücadelenin önemini ve üretici kayıt defterinin kullanılmasını anlattı. Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Öztürk ise pestisit formülasyon şekilleri, bunların uygulamaya hazırlanması, kalibrasyon, zirai mücadele yöntemleri, bitki koruma ürünü uygulamalarının çevreye, doğal dengeye, insan sağlığına etkileri ve bilinçli ilaçlama konularında sunumlar yaptı. Gerçekleşen eğitime katılan 9 kişiden başarılı kursiyerlere bitki koruma ürünleri uygulama belgesi verildi.

Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, yönetmelik gereği yetki belgesi alan üreticilerin sadece kendi tarla, bağ ve bahçelerinde uygulama yapabileceklerini söyledi. İyi tarım uygulayanların üretici kayıt defteri ile kaydını tutmak zorunda olduğunu anlatan Çiğdem, "Yönetmelikle, bitki koruma ürünü uygulamalarının belgeli kişilerce yapılması sonunda bitki ve bitkisel ürünlerde zararlı organizmalarla mücadelede kullanılan bitki koruma ürünlerinin bilinçsiz bir şekilde kullanılmasının azalması, insan, bitki ve çevre sağlığını koruyan, bitkisel ürünlerde kalıntı problemini ve tavsiye dışı ilaç kullanımını engellemesi hedeflenmektedir. Çiftçilerimize yönelik bu çalışmalar devam edecek." dedi.