12 milyon değerindeki uyuşturucuyu otobüsle kaçırırken yakalandı

12 milyon değerindeki uyuşturucuyu otobüsle kaçırırken yakalandı
Konya Emniyet Müdürlüğü narkotik ekipleri ile Beyşehir Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonunda otobüsle Konya’ya gelen şüpheli şahıs, ekiplerin takibini otogarda fark edince içinde milyonlarca liralık uyuşturucu bulunan çantayı atıp kaçarken yakalandı

Konya Emniyet Müdürlüğü’nün uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı operasyonda, şehirler arası otobüste yolculuk yapan bir kişi milyonlarca lira değerinde peçetelere emdirilmiş halde uyuşturucu madde ile yakalandı.

Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin ve Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortak yaptığı çalışmada, Konya’ya gelen şehirlerarası otobüs durduruldu. Otobüste kimlik kontrolü yapan ekipler H.B. isimli şahsın tavırlarından şüphelenerek, şahsın üzerinde arama yaptı. Üzerinde herhangi bir suç unsuru bulunmayan H.B. bagaj veya başka eşyası olmadığını söylemesi üzerine bırakılarak uzaktan takibe alındı.

OTOGARDA UYUŞTURUCU DOLU ÇANTAYI ATIP KAÇTI
Otobüsün otogara gelmesi üzerine şüpheli şahıs otobüsten inip bagaj kısmından bir çanta alarak otogara girdi. Burada polisleri fark eden şüpheli elindeki çantayı atarak kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacanın ardından polis ekiplerince yakalanan şahıs gözaltına alındı. Şahsın çantasında yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 12 milyon TL olan peçeteye emdirilmiş Cannabinoid uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

TUTUKLANDI
Gözaltına alınan şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Nakletmek suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.