1326 kişi hac kurası bekliyor

1326 kişi hac kurası bekliyor
Sarayönü'nde hacı adaylarının her sene heyecanla beklediği hac başvuruları geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilerek tamamlandı. Müracaatlar kapsamında bu yıl ilçemizde 214 kişi Hac ibadeti için yeni kayıt yaptırırken, 1166...

Sarayönü'nde hacı adaylarının her sene heyecanla beklediği hac başvuruları geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilerek tamamlandı. Müracaatlar kapsamında bu yıl ilçemizde 214 kişi Hac ibadeti için yeni kayıt yaptırırken, 1166 kişi kayıt yeniletti. Başvuru işlemi bittikten sonra hacı adayları şimdi de hac kuraları ne zaman çekilecek sorusunun cevabını arayarak merakla bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde biten hac başvurularından sonra hac kuraların ne zaman çekileceği merak ediliyor. Başvurudan sonra hac kuraları tarihi ise 23 Şubat 2017 Perşembe günü olarak açıklandı. Kura çekiminden sonra hac kuraları sorgulama sayfasına girerek sıra beklemeden ve dışarı çıkmadan vatandaşlar isminin çıkıp çıkmadığı öğrenebilir.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren İlçe Müftüsü Mustafa Topcu şu açıklamayı yaptı: “Vatandaşlarımıza bu işlemlerin tamamını İnternet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığımızın sitesinden de hiç müftülüklere uğramadan gerçekleştirebilmektedirler. İnternet üzerinden ücretlerini yatırıp daha sonra da İnternet üzerinden kayıtlarını yapabilmektedirler. Daha önceki yıllarda müracaat etmiş olan ve hacca gidememiş olan hacı adaylarımızın herhangi bir işlem yapmalarına gerek yok. Diyanet İşleri Başkanlığımız bunları otomatik olarak yeniliyor. Ancak özellikle cep telefonu numaralarında değişiklik varsa veya başka değişiklikler varsa bunları müftülüğümüze gelerek bildirmelerinde fayda var. Çünkü kuralar çekildikten sonra hacca gitme imkanı kime çıkmışsa onun direk kendi cep telefonu numarasına SMS olarak geliyor. Bu nedenle cep telefonlarında değişiklik olan vatandaşlarımızın mutlaka bizlere bildirmeleri ve bizim bunları kaydetmemiz gerekmektedir. Ayrıca çok kat sayılı kura sistemi yapılacak örneğin on kez müracaat eden hacı adaylarının adı yüz kez çekilecek, beş kez başvuranların ise 25 kez adı çekilecek” dedi.