138 kişi okuma yazma öğreniyor

138 kişi okuma yazma öğreniyor
Sarayönü Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda okuma yazma seferberliği iştirak eden 138 kursiyer okuma yazma öğreniyor. Bu kursiyerlerin 128'ini kadınlar oluştururken, erkekler çok az bir kısmını...

Sarayönü Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda okuma yazma seferberliği iştirak eden 138 kursiyer okuma yazma öğreniyor. Bu kursiyerlerin 128'ini kadınlar oluştururken, erkekler çok az bir kısmını oluşturuyor. Kadın kursiyer sayısının fazla olmasının nedeni, geçmişte kız çocuklarının okutulmamasına bağlanıyor.

Kurslar ilçe genelinde, Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu, Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu, İsmet Ümmühan Önal İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Halıcı Cumhuriyet İlkokulu, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu, Kurşunlu, Çeşmelisebil, Büyükzengi, Karabıyık, Boyalı, Özkent, 100. Yıl İlkokulu, Gazi Ortaokulu, Asem olmak üzere 14 merkezde yürütülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde “Okuma yazma bilmeyen kalmasın” sloganıyla başlatılan vatandaşlar kayıtsız kalmadı. Çeşitli nedenlerden dolayı daha önce okuma yazma bilmeyen vatandaşlar, okuma yazma öğrenmeye başladı.

Kampanyanın ilçede okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için düzenlendiğini belirten Kaymakam Tarık Bahadır, yaptığı açıklamada, "ilçemizde geçmişte de güzel bir okuma yazma öğrenme kampanyası yürütülmüş. Bu çalışmada belirlenen hedef kitlemize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Hiç bilmeyenlere okuma yazma öğreteceğiz. Daha önce yarım kalanların okuma yazmayı iyice sökmesini sağlayacağız. Yaşını almış insanlarımızın da okuma yazmanın tadını almasını istiyoruz." dedi.

Okuma yazma öğrenmek isteyenlere çevrenin müsamaha göstermesini isteyen Tarık Bahadır, "ziyaretlerimizde üzüntü verici şeyler duyabiliyoruz. Eşlerinin izni olmadığı için, çevre tepkilerinden dolayı katılamayanlar oluyormuş bu kurslara. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın eşlerinin ve çevresinin de destek olmasını istiyoruz. Kurslarımızın sonunda okuma yazmayı öğrenen vatandaşlarımıza küçük hediyeler takdim edeceğiz." şeklinde konuştu.