1400. Yılında namaz semineri verildi

1400. Yılında namaz semineri verildi
Ladik Ahmet Hüdai Kız Kur’an kursunda Çarşamba günü Sarayönü İlçe Müftüsü Alattin Alğan tarafından öğrencilere yönelik “1400. yılında namaz” konulu seminer verildi.Seminerde, namazın bir aşk olduğunu ve Allah ile...

Ladik Ahmet Hüdai Kız Kur’an kursunda Çarşamba günü Sarayönü İlçe Müftüsü Alattin Alğan tarafından öğrencilere yönelik “1400. yılında namaz” konulu seminer verildi.

Seminerde, namazın bir aşk olduğunu ve Allah ile bağlantı kurulacak en güzel ibadet olduğunu belirten Müftü Alğan, “Namaz, şükrün bir sebebi ve cennete ulaşmanın en kestirme, en kolay yoludur." ifadelerine yer verdi.

1400. Yılında namaz semineri

Günümüzde namaz kılan kişi sayısının oldukça azaldığını belirten Müftü Alğan; “Günümüzde ölen bin kişiden 700'ü namazsız gidiyor. Namazı huşu içinde ikame edelim. Çocuklarımızı seccademizin varisi yapalım. Namaz şuurunu kaybetmişiz ve bu yüzden Allah ile aramız açılmış. Türkiye'mizde namazı yaşlılar kılıyor. Namazı tanıyamamışız. Namaz, Allah ile sohbettir. Namaz, ruhun gıdasıdır. Maalesef namazın tadını keşfedemedik. İnsan yemeden içmeden yaşar mı? Ruhun gıdası da Kur'an'dır, namazdır. Kalpler Allah'ı zikirle huzur bulur.” diye konuştu.

Namaz kılma ibadetinin Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V)’in hayatının merkezi olduğunu aktaran Müftü Alğan “Namaz cennetin anahtarı, müminin miracıdır. Namaz, Peygamberimizin hayatının merkezindeydi. Mümin olmanın elle tutulur, gözle görülür en somut ifadesi de namazdır. Cenab-ı Allah kullarına namaza gelin kurtulun diye günde 5 sefer bizi çağırıyor. Bu çağrıyı reddedince kimi reddetmiş oluyoruz, hiç düşündünüz mü? Kurtuluşumuzun anahtarı namazdır, imandır.” şeklinde konuştu.