15 Temmuz coşkuyla kutlandı

15 Temmuz coşkuyla kutlandı
Sarayönü'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı. Hain kalkışmanın yıldönümünde yaklaşık 2 bin kişi 15 Temmuz nöbetinde bir araya geldi. Nöbet öncesinde Sarayönülüler caddelere çıkarak, ellerinde...

Sarayönü'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı. Hain kalkışmanın yıldönümünde yaklaşık 2 bin kişi 15 Temmuz nöbetinde bir araya geldi. Nöbet öncesinde Sarayönülüler caddelere çıkarak, ellerinde ay-yıldızlı Türk bayrakları ile büyük bir kortej oluşturdu.

Dörtyol camii önünden pazar yerine yürüyen vatandaşlar, hazırlanan programa büyük ilgi gösterdi. İlçenin siyasi liderleri de bu gecede aynı paydada buluşarak birlik oldu. Mehter marşları, sohbetler, ilahi dinletisi ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar nöbet programında kalan vatandaşlar, sabaha karşı 03:00 sıralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayın konuşmasını, alandaki dev ekranlardan izledi. Ayrıca hafta boyu süren etkinlikler kapsamında çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. Hatim programları, resim sergisi, şehitlik ziyareti gibi faaliyetlerin gerçekleştirildiği 15 Temmuz haftası, Ziraat Odası ve Atçılık ve Binicilik Derneği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri koşusu at yarışlarıyla tamamlandı.

Sarayönü'nde FETÖ/PDY terör örgütüne mensup hainlerin kalkıştığı kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde, 249 şehidin ruhunu şad edilerek hafta boyu anma ve kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kutlama ve anma haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak 11 Temmuz Salı günü saat 11:00'de şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra öğle namazı öncesi Çarşı Camii'nde şehitler için mevlid-i şerif okundu. 14 Temmuz Cuma günü ise Sarayönü Merkez Çarşı Camii ve Ladik mahallesi Paşa Meydanı Camii'nde Yasin-i Şerif okunarak Türkiye genelinde okunan 100 bin hatmin duası yapıldı. Cuma hutbesinde de yine 15 Temmuz konusu işlendi. Öğleden sonra Kapalı Pazar alanında resim sergisi açılışı yapıldı.

Yaklaşık 2 bin kişi katıldı

Hain darbe girişiminin yıldönümünde ise 15 Temmuz şehitlerini anma, demokrasi ve milli birlik yürüyüşü ile nöbet programı başladı. Dörtyol camii önünde bir araya gelen protokol üyeleri, siyasetçiler ve yüzlerce vatandaş, Tahir çelik ve Nezir Büyükcengiz caddesinden yürüyerek kapalı pazar alanına gitti. Alanda Sarayönü Devlet Hastanesi, Sarayönü Belediyesi ve Sarayönü Kızılay Derneği şubesi stant açarak vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Nöbet programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Programda ilk olarak 15 Temmuz konulu kompozisyon yarışmasında derece yapan öğrencilere ödülleri verildi. Konya il birincisi olan İsmihan Edalı ile ilçede dereceye giren Ayşenur Arar, Zeynep Karahan ve Sevcan Çalıcı ödüllerini aldı. Kompozisyon yarışmasında Konya il birincisi olan İsmihan Edalı, yazısını alanda bulunan yaklaşık 2 bin kişiye okudu.

Ödül töreninin ardından Müftü Vekili Mustafa Topcu, sahneye gelerek ezan okudu. Kılınan yatsı namazından sonra mehter takımı gösterisini sundu. Mehter marşlarıyla coşan kalabalık, ellerinde bulunan bayrakları sallayarak marşlara eşlik etti.

"Bu millet oyunu bozdu"

Program, geceye konuşmacı olarak katılan İmam Hatip Seyit Ali Koçak'ın sohbetiyle devam etti. Koçak yaptığı konuşmada, "Bugün lanetlenmiş bir planın uygulanmaya çalışıldığı gecenin seneyi devriyesindeyiz. Mısır'da Sisi'de başarılı olanlar hain oyunlarını burada da denediler. Ancak bir şeyi unuttular. Bu milletin milli duygularını, bayrak aşkını, vatan aşkını hesaba katamadılar. Bayrakları bayrak yapan kandır, vatan, uğrunda ölen varsa vatandır. Bu vatan şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu millet hainlerin planlarını, vatan, millet, bayrak bilinciyle başlarına çaldı. Pensilvanya'daki cani, hala bu milleti tehdit ediyor. Amerikan ve Alman radyosuna röportaj vermiş. Bize tehditler savuruyor. Erkeksen, adamsan atla uçakla gel buraya da millet senin boyunun ölçüsünü alsın. Bu aziz millet daha onu hava alanında tükürüğüyle boğar. Bazı afişleri okuyorum. 15 Temmuzu unutmadık, unutturmayacağız yazıyor. Benim elimde olsa bir şey daha eklerdim. "15 Temmuzu unutmadık, unutturmayacağız, o hainlerde unutmasın" yazdırırdım. Bir gün bu millet karşısında hesap vereceklerini unutmasınlar. Bunların din anlayışı, paralel din anlayışı. Yani hırsızlık var. Soruları çalmadılar mı? Haramzadelik, kumarbazlık var. İfşa olmamak için kumar oynayabilirsiniz, içki içebilirsiniz diye emirler verip uygulamadılar mı? Açığa çıkmamak için Cuma namazı kılmayın demediler mi? İşte bunun adı konuşmamış paralel dindir. Besle kargayı oysun gözünü diye bir ata sözü var. Bunlarda bu milletin dini duygularını istismar ederek güçlendiler ve yine bu millete kafa tutup canına kastettiler. Ama bu millet oyunlarını bozdu. Bir Müslüman aynı oyuna, aynı yalana iki kere kanmaz. Öyleyse bundan sonra himmet diyenlere, hizmet diyenlere, kurban keseceğiz diye para toplayıp parayı başka yerlere aktaranlara bir daha aldanmasın. Allah'ın izniyle millet bir daha bu oyunlara gelmeyecek" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasıyla tamamlandı

Konuşmanın ardından Müftü Vekili Mustafa Topcu dua etti. Gecede, ilahi grubu, hazırladıkları ilahileri seslendirdi. Sinevizyon gösterisiyle yine o kara geceye dönen vatandaşlar, o anları tekrar hatırlayarak şehitleri ve ülkenin nasıl kurtarıldığını yeniden anımsadı.

Sabaha karşı saat 03:00 sularında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınlanan konuşması, alandaki dev ekranlardan naklen yayınlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, sabah namazı programıyla sona erdi.

16 Temmuz pazar günü ise Sarayönü Ziraat Odası ve Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitleri Koşusu At Yarışlarıyla kutlama ve anma haftası sona erdi.

Etiketler :