15 Temmuz kutlanacak

15 Temmuz kutlanacak
Sarayönü’nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Perşembe günü kutlanacak.FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı halkın elde ettiği demokrasi zaferinin günü olan 15 Temmuz ‘Demokrasi ve Özgürlükleri...

Sarayönü’nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Perşembe günü kutlanacak.

FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı halkın elde ettiği demokrasi zaferinin günü olan 15 Temmuz ‘Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü’ olarak dört yıl önce resmi tatil ilan edilmişti. Anma programı kapsamında ilçemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Darbe girişiminin yıldönümünde yüzlerce kişinin 15 Temmuz nöbetinde bir araya gelmesi bekleniyor. Hükümet meydanında gerçekleştirilecek program kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

İlk etkinlik 15 Temmuz Perşembe günü saat 12.30’da Merkez Camiden Mevlüt okunacak. Ardından saat 13:30 ‘da şehitlik ziyareti yapılacak. Saat 15:00’te ise Başhüyük mahalle meydanında Şafak TAVKUL resim sergisi düzenlenecek.

Sarayönü Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlikler ise akşam saat 21:00‘de demokrasi nöbeti için buluşularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam edecek. 21:30‘da protokol konuşmaları ve Kaymakamımız Zafer Şahin’in konuşmasıyla devam edecek. 22:30‘da ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millete Sesleniş” konuşması naklen yayınlanacak. Etkinlikler sabah saatlerine kadar devam edecek.

Anma etkinliği tören programı pandemi tedbirleri kapsamında, gerekli hijyen ve sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile STK, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla icra edilecek.