15 Temmuz şehitleri anıldı

15 Temmuz şehitleri anıldı
Türkiye'nin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızan ve gerçek emellerini 15 Temmuz'da açığa çıkaran FETÖ'nün, darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti.Bu hain darbe girişiminin bertaraf edilmesini yıldönümünde...

Türkiye'nin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızan ve gerçek emellerini 15 Temmuz'da açığa çıkaran FETÖ'nün, darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti.

Bu hain darbe girişiminin bertaraf edilmesini yıldönümünde Sarayönü’nde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle program gerçekleştirildi. Gündüz şehitlik ziyareti gerçekleştirilirken, akşam anma programına katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehitler için dua etti. Kurumlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar şehir meydanında nöbet tuttu.

Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti.

Ülkenin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızarak gerçek emellerini 15 Temmuz 2016'da açığa çıkaran ve 251 kişiyi şehit eden FETÖ'nün kanlı darbe girişimi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edilmişti.

Sarayönü’nde 15 Temmuz şehitleri, Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Belediyesi tarafından düzenlenen programda bir kez daha dualarla anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Program'da Canlı bağlantı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşması izlendi.

Programa Sarayönü Kaymakamlı Abdulkadir Okay, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı alanda gecenin ilerleyen saatlerine kadar kurum ve kuruluşlar kendileri için belirlenen saat dilimleri içerisinde demokrasi nöbeti tuttu. Öncesinde ise protokol üyeleri tarafından gündüz saatlerinde şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.