"2017'de ekmeğe zam yok"

"2017'de ekmeğe zam yok"
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, 2017 yılında ilçe sınırları içerisinde ekmek zammı yapılmayacağını duyurarak beklentileri boşa çıkardı.Geçtiğimiz yıl gerekenin yapıldığını anlatan Koçaş,...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, 2017 yılında ilçe sınırları içerisinde ekmek zammı yapılmayacağını duyurarak beklentileri boşa çıkardı.

Geçtiğimiz yıl gerekenin yapıldığını anlatan Koçaş, "2016 yılında artan maliyetler göz önünde bulundurularak çevre ilçelerdeki fiyat artışına uygun olarak 250 gram ekmeğin fiyatını 70 kuruştan, 90 kuruşa yükseltmiştik. 2017 yılı içerisinde Konya il merkezinde ekmek fiyatının 1 liraya yükseltilmesi ile birlikte ilçemizdeki fırınlarda da zam beklentisi ortaya çıktı. Bu konuyla alakalı görüşmelerimiz oldu. Kira ve maliyetler bakımından il merkeziyle ilçemiz arasında ciddi bir fark var. Konya'daki işyeri fiyatları ve diğer maliyetler ilçemizden kat kat yukarda. Konya'daki maliyetler göz önünde bulundurularak ekmeğin 1 lira yapılması makul görülebilir ama bizim ilçemizde böyle bir durum söz konusu değil. Vatandaşlarımızı düşünmek zorundayız. Bu yüzden 2017 yılında ekmek zammı konusunu gündemimizden çıkardık. Olağanüstü bir durum olmazsa da gündemimize gelmeyecek" dedi.