2020-2021 eğitim öğretim yılı sona erdi

2020-2021 eğitim öğretim yılı sona erdi
İlkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler Cuma günü yaz tatiline girdi.2020-2021 eğitim öğretim yılı sona erdi. Öğrenciler Cuma günü yaz tatiline girdi. Ancak, okullar kapanmayacak. Tatil boyunca "Telafide...

İlkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler Cuma günü yaz tatiline girdi.

2020-2021 eğitim öğretim yılı sona erdi. Öğrenciler Cuma günü yaz tatiline girdi. Ancak, okullar kapanmayacak. Tatil boyunca "Telafide Ben de Varım" programı uygulanacak. Telafi eğitimi 5 Temmuz Pazartesi günü (dün) başladı. 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Eğitimlere katılmak isteyenler için başvurular Cuma günü sona erdi.

Telafi eğitimlerine; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler ve halk eğitim merkezleri de destek verecek. Dijital karneler erişime açıldı. Öğrenciler bu programlarla sosyal ve psikolojik açıdan desteklenecek. Katılım ise gönüllülük esasına bağlı olacak. Okul öncesi eğitimden yararlanamayanlar için bu süreçte yaz okulları da açık olacak. İkinci sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak. Öğrencilerin karne ve başarı belgeleri, 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan erişime açıldı. Talep eden öğrencilere basılı karneleri Cuma günü okul müdürlüklerince verildi. Sorumluluk sınavları da aynı gün tamamlandı.