2020'nin tarımsal destekleri açıklanamadı!

2020'nin tarımsal destekleri açıklanamadı!
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, 2020 yılının bitimine az kalmasına rağmen hala tarımsal destek fiyatlarının açıklanmadığını söyledi.Engin Çelik, yaptığı paylaşımda "Çiftçilerimiz Tarım ve Orman Bakanlığımızdan...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, 2020 yılının bitimine az kalmasına rağmen hala tarımsal destek fiyatlarının açıklanmadığını söyledi.

Engin Çelik, yaptığı paylaşımda "Çiftçilerimiz Tarım ve Orman Bakanlığımızdan 2020 yılı tarımsal desteklerinin açıklanmasını bekliyor. Çiftçiye verilen tarımsal desteklerin temel hedef üretim planlaması yapmaktır. Devletimiz hangi ürünün daha çok üretilmesini istiyorsa, o ürüne çok destek verir. Arz fazlası olan ve üretimini artırmak istemediği ürüne ise daha az destek verir veya hiç vermez. Böylece üretimde bir planlama sağlanır. 2020 yılının 10 ayı geride kalmış olmasına rağmen tarımsal destekler henüz açıklanmamıştır. Birçok üründe ekim yapılmış, hasat büyük oranda tamamlanmış, fakat çiftçimiz 2020 yılında alacağı destek halen açıklanmamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığımızın hazırladığı tarımsal destekleme bütçesinin bir an evvel açıklaması üreticilerimizin yararına olacağı kanaatindeyiz. Halen açıklanmayan tarımsal destekler ile üretim planlaması yapması zor bir durum oluşturmaktadır. Çiftçi ne kadar mazot, gübre desteği alacağını, hayvancılıkta hangi desteklerin artacağını hangilerinin azalacağını, alan bazlı ve prim(fark ödemesi) desteklerindeki artış oranlarını bilerek nasıl bir üretim planlaması yapacağı hakkında bilgisi olması Çiftçilerimizin faydasına olacaktır." ifadelerine yer verdi.