2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da yapılacak

2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da yapılacak
2027 Avrupa oyunlarına İstanbul ev sahipliği yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, organizasyonun Türkiye ve İstanbul adına önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, bu tarihi günün coşkusunu yaşadıklarını söyledi

Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin (EOC) 2012'de aldığı kararla, 4 yılda bir yapılan kıtanın en büyük olimpik organizasyonu olan Avrupa Oyunları'nın 2027 yılında İstanbul’da yapılmasına karar verdi.

Kararı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. İmamoğlu, Saraçhanede gerçekleştirdiği basın toplantısında 2027 Avrupa Oyunlarına İstanbul’un ev sahipliği yapacağını belirerek, "Bugün sporumuz, İstanbul'umuz ve ülkemiz adına tarihi bir günün coşkusunu yaşıyoruz" dedi.

Toplantıya Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Kiremitçioğlu, Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpik Kareteci Serap Özçelik Arap oğlu ve Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpik Tekvandocu Nafia Kuş Aydın katıldı.

AVRUPA OYUNLARI NEDİR?
Avrupa Oyunları, Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin (EOC) 2012'de aldığı bir kararla, 4 yılda bir yapılan, kıtanın en büyük olimpik organizasyonu.

Asya, Pan-Amerikan, Afrika, Pasifik Oyunları’nın ardından beşinci kıta Olimpik organizasyonu oldu ve böylece dünya üzerindeki tüm kıtalar kendilerine ait Olimpiyatlar’a sahip oldu.

Düzenlendiği ilk günden itibaren tüm Avrupa ülkelerinin yakın ilgisiyle karşılaştı ve tüm kıtadan atletler oyunlarda yer aldı.

Avrupa’daki 50 ülkenin tamamı (Birleşik Krallık tek bayrak altında katılıyor.) oyunlarda boy gösteriyor.

ADAYLIK VE SEÇİM SÜRECİ
EOC, her üye ülke komitesine bir davet mektubu göndererek süreci başlatıyor. Aday ülkeler, taleplerini EOC'ye aktarıyor.

Komitenin görevlendirdiği isimler tarafından gerekli teftişler yapılıyor. EOC Genel Kurulu'nda adaylıklar görüşüldükten sonra ev sahibi seçiliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ