23 Nisan Bayramı kutlandı

23 Nisan Bayramı kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sarayönü’nde de kutlandı. Kaymakam Şahin ve Başkan Solak,...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sarayönü’nde de kutlandı. Kaymakam Şahin ve Başkan Solak, makamını miniklere devretti. TBMM’nin açılışının 101. yıldönümünde 23 Nisan, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu yıl da evlerde kutladı. Çocuklar gün boyu evde, balkonda, bahçede hazırladıkları videoları paylaştı.

Sarayönü’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla kutlandı.

Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Programa okulları temsilen okul yöneticileri de katıldı. Törenin ardından ilçenin yönetimi miniklere devredildi.

Kaymakam Zafer Şahin, koltuğunu 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Yunus Emre Kozan’a bırakırken, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak da 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Buğlem Ülkü Çelik’e devretti.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu güzel günde çocuklarımızın yanında olduk. Bugün bizlere emanet olan, yarın geleceğimizi emanet edeceğimiz ülkemizin temel taşları tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." dedi

Evlerde 23 Nisan heyecanı

Gün içerisinde öğrenciler de evlerini Türk bayraklarıyla süsleyerek bayram havasını yaşadı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında çocuklarıyla günlerini evlerinde geçiren aileler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı unutmadı. Salgın nedeniyle geleneksel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da farklı şekilde gerçekleştirildi.

Aileler kendi imkanlarıyla ve evde bulunan kırtasiye malzemeleriyle çocukları için 23 Nisan süslemeleri yaptılar. Kovid-19 nedeniyle okullarından ve arkadaşlarından uzakta geçiren çocuklar, ailelerinin yardımıyla odalarını Türk bayrakları, Atatürk resimleri ve balonlarla süsleyerek 23 Nisan’ı kutladı. Süsledikleri odalarında şiirler okuyan çocukların, telefonlarla çektikleri görüntüler, aileleri tarafından hem sosyal medyada yayınlandı hem de yakınlarına gönderildi.