27 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

27 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı
Ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi, mera alanlarında oluşan baskının azaltılması ve kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından ilçemiz çiftçilerine 27 ton civarında...

Ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi, mera alanlarında oluşan baskının azaltılması ve kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından ilçemiz çiftçilerine 27 ton civarında yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretimi’nin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında nadasa yada herhangi bir işlem yapılmadan boş bırakılan tarım arazilerinde tek yıllık veya çok yıllık yem bitkileri ekiminin yaygınlaşması, ülke hayvancılığının ihtiyaç duyduğu kaba yemin temin edilmesi ayrıca bu alanların değerlendirilerek ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla ilçemizde yem bitkileri tohumu dağıtımı yapıldı.

Proje kapsamında bakanlığın yüzde 75 desteği, çiftçilerimizin yüzde 25 katkısı ile ilçemizde bin 25 kilo Adi Fiğ, bin 250 kilo Kışlık Yem Bezelyesi, 25 bin kilo Macar Fiği projeye katılan 65 çiftçiye teslim edildi. Dağıtımı yapılan tohumlarla ilçemizde 2 bin 727 dekarlık alanda yem bitkileri yetiştiriciliği yapılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Güngör Çiğdem, " İlçemizde; yem bitkileri üretimini çok önemsiyoruz. Projelerimize çiftçilerimizin tam desteğini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu tür projelerimiz ileriki yıllarda da artarak devam edecek" dedi.