3. Etap TOKİ’de %60 faizli icra isyanı

3. Etap TOKİ’de %60 faizli icra isyanı
Sarayönü 3. Etap TOKİ konutlarında aidat ve yakıt bedelini ödemeyenler için İstanbul’da yüzde 60 faiz oranıyla icra takibi başlatılması mağduriyetlere neden oldu. Yasal faiz oranının neredeyse üç katının talet edilmesi...

Sarayönü 3. Etap TOKİ konutlarında aidat ve yakıt bedelini ödemeyenler için İstanbul’da yüzde 60 faiz oranıyla icra takibi başlatılması mağduriyetlere neden oldu. Yasal faiz oranının neredeyse üç katının talet edilmesi ve işlemlerin İstanbul’dan yürütülmesi site sakinlerini isyan ettirdi.

Site sakinleri adına konuşan Çetin Zeybek, insanlara zulmedildiğini söyledi. Zeybek,yaptığı açıklamada, “Herkesin tabi ki aidatını ve yakıt parasını ödemesi gerekir, bilerek ödemeyenlere diyeceğim yok ama ekonomik durumu çok kötüleşip ödeyemeyenler, ekmek parasını zor bulanlar olduğunu biliyoruz. Bu insanlara düşene bir tekme de biz vuralım diye yüzde 60 faizle icra başlatılmış. Bunu yapanların hiç mi Allah’tan korkusu yok, hiç mi vicdanı yok. Bir de İstanbul’dan yürütüyorlar işlemi. Kimse bir muhatap da bulamıyor. İcra başlatılacaksa başlatılsın ama bunun yasal bir oranı var ayrıca Konya’da yapılması gerekiyor.” dedi.

Tahir Yıldız da Sarayönü 3. Etap TOKİ konutlarının bitmeyen çilelere bir yenisi daha eklendiğini dile getirdi. Yıldız şöyle devam etti:

“Aidat ve yakıt bedelini ödeyemeyen vatandaşlarımız, doğrudan icra takibine maruz kalmaktalar. İcra takibi yapılması yasal haktır lakin yapılan bu icra takibindeki en büyük haksızlık yönetimin talep ettiği faiz oranıdır. Bu zamana kadar ülke genelinde yasal olarak uygulanması belli olan faiz oranının tam üç katı yani % 60 oranında faiz talep edilmektedir. Bu %60 olarak talep edilen faiz oranı bu zamana kadar hiç bir banka ve finans kurumu tarafından talep edilmedi. Bu akla mantığa ve vicdana terstir. Hatta icra takipleri İstanbul’dan açılmakta ve vatandaşların en ufak bir sıkıntısı olsa dahi işlemlerini İstanbul’dan yapmaları gerekmektedir.

Vatandaşlarımız bir an evvel toplanıp gerekli adımları atıp yönetim kurulunu oluşturup TOKİ yönetiminin emlak konuttan alınması gerekmektedir. Çünkü gereksiz yerlere gereksiz paralar ödenmektedir. Bu yapılan ödemelerin tamamı da 3. Etap TOKİ konutlarında yaşayan hemşerilerimizin üzerine yıkılmaktadır. Bütün her şey bir tarafa mevcut TOKİ’ler Sarayönü’nde olmasına rağmen daha Sarayönü esnafımızdan bir tane ihtiyaçlarını karşılamamışlardır.

Emlak Konut’un yönlendirdiği Konya’da mevcut esnaflardan ve belirli yerlerden alışveriş yapmaktadırlar. Aynı malzemeyi Sarayönü’nde ki esnaf daha ucuza vermesine rağmen prensip gereği Konya’da ki esnaftan daha pahalıya alınmaktadır. Bu durumu daha önce yönetici olan hemşerimiz hazmedemediği için istifa etmiş ve Sarayönü ile bağı olmayan Kırşehirli birisi atanmıştır. Bu duruma son vermek için bir an evvel toplanıp mevcut imzaların tamamlanması ve yönetimin site sakinleri tarafından alınması gerekmektedir.”