34 bin dekarda don zararı oluştu

34 bin dekarda don zararı oluştu
Sarayönü’nde mayıs ayı içerisinde etkili olan soğuk havalar nedeniyle ilçenin çeşitli bölgelerinde lokal olarak don zararı meydana geldi.Mısır, fasulye ve şeker pancarı ekilişlerinde yüzde 5 ila yüzde 20 arasında don zararı...

Sarayönü’nde mayıs ayı içerisinde etkili olan soğuk havalar nedeniyle ilçenin çeşitli bölgelerinde lokal olarak don zararı meydana geldi.

Mısır, fasulye ve şeker pancarı ekilişlerinde yüzde 5 ila yüzde 20 arasında don zararı tespit edildi. Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği tespit çalışmaları neticesinde çeşitli mahallelerde yaklaşık 34 bin dekar alan don zararından etkilendi. Don zararından etkilenen mahalleler arasında Gözlü, Çeşmelisebil, Büyükzengi, Karatepe, Başhüyük, Konar, Ladik, Karabıyık, Kadıoğlu, Özkent ve Kuyulusebil mahalleleri yer aldı. Mahallelerin bazı bölgelerinde lokal olarak tespit edilen don zararı korkulduğu kadar çiftçilere zarar vermese de ilçe genelinde 34 bin dekarlık bir alan ortalama yüzde 13 oranında don zararından etkilendi. 392 çiftçinin arazisinde görülen zirai don etkileri ile ilgili olarak herhangi bir çalışma yapılıp yapılmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.