400 kişiye yardım ulaştırıldı

400 kişiye yardım ulaştırıldı
Sarayönü Kaymakamlığı bünyesinde Konya Valiliği koordinesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, günde 40 ila 50 kişiye yardım ulaştırıyor. Kaymakamlık koordinesindeki oluşturulan ekipler yardıma ihtiyacı olanlara ulaşarak...

Sarayönü Kaymakamlığı bünyesinde Konya Valiliği koordinesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, günde 40 ila 50 kişiye yardım ulaştırıyor. Kaymakamlık koordinesindeki oluşturulan ekipler yardıma ihtiyacı olanlara ulaşarak gerekli ihtiyaçlarını karşılıyor.

İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge ile 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların dışarı çıkmaları sınırlandırılmış ve sokağa çıkmaları yasaklanmıştı. Yasaklama kapsamında bulunan vatandaşların zorunlu ihtiyaç taleplerinin karşılanması için Valilik ve Kaymakamlıkların bünyesinde ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ koordinesinde görev yapmak üzere çalışma grupları oluşturuldu. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama veya yasaklama getirilen vatandaşların zorunlu ihtiyaçları ise, 112, 155 ve 156 numaralar üzerinden karşılanmakta.