4'ncü TOKİ söylentisi çıktı

4'ncü TOKİ söylentisi çıktı
Sarayönü'nde 883 dairelik 3'ncü Etap TOKİ konutlarının inşaatı devam ederken, halk arasında 4'ncü Etap TOKİ konutları söylentisi çıktı. Belediyeden yeni bir TOKİ projesi olmadığı ve düşünülmediği yönünde açıklama...

Sarayönü'nde 883 dairelik 3'ncü Etap TOKİ konutlarının inşaatı devam ederken, halk arasında 4'ncü Etap TOKİ konutları söylentisi çıktı. Belediyeden yeni bir TOKİ projesi olmadığı ve düşünülmediği yönünde açıklama yapıldı.

Kendi ölçeğindeki ilçelere nazaran TOKİ konutlarına gereğinden fazla ilgi gösteren Sarayönü halkında 4'ncü Etap TOKİ konutları beklentisi oluştu. Sarayönü'nde kimilerinin bilinçsizce, kimilerinin yatırım amaçlı, kimilerinin ise gerçekten ev sahibi olma maksadıyla akın ettiği TOKİ'nin, ilçedeki varlığı 1374 daireye çıktı. Ladik mahallesine yapılan etaplarda eklenince ilçedeki TOKİ konutu sayısı 2 bin 432'ye ulaştı.

TOKİ ile yaklaşık olarak 10 yıl önce tanışan Sarayönü, ödemelerinin kolaylığından ve ilçede prim yapmasından dolayı TOKİ konutlarını çok sevdi. 1'nci Etap TOKİ konutları 208 daireden oluştu. Toplu konut ve site kültürüyle tanışan vatandaşlar, talebe bağlı olarak evlerin prim yaptığını da görünce yeniden talep oluştu ve 2'nci etap çalışmaları başlatıldı.

2'nci Etap TOKİ konutları projesinde inşa edilen daire sayısı 283'e yükseldi. Daireler yok sattı havada kapışıldı. Öyle ki kalan az sayıdaki daireyi alabilmek için vatandaşlar bankaya akın etti. Uzun kuyruklar oluştu, vatandaş gece bankanın önünde yattı.

Yine tatmin olmayan vatandaş içten içe 3'ncü Etap TOKİ konutları taleplerini dillendirdi. Ön talep toplanan 3'ncü Etap TOKİ konutları projesi için neredeyse her evden bir kişi dilekçe verdi. Sayısı 1800'leri bulan dilekçe yığını karşısında kayıtsız kalamayan TOKİ, talep organizasyonu başlattı ve ilçeye 883 daire yapılmasına karar verildi. 3'ncü Etap projesinde kalan az sayıdaki konutun satışı için duyuru yapıldığında yine bankaya koşan vatandaş bu kez günlerce önceden kuyruğa girdi. Yetkililerin müdahalesiyle satışlar ileri bir tarihe kura usulüyle ertelenerek milletin birbirini kırması engellendi.

Sarayönü'nü 1374 daire de tatmin etmemiş olacak ki halk arasında bu kez 4'ncü Etap TOKİ konutlarının yapılacağı yönünde söylentiler çıkarıldı. Öyle ki birçok vatandaş, olmayan projeye yazılabilmek için belediyeye koştu. Vatandaştaki bu ilgiye bağlı olarak ilerleyen yıllarda 4'ncü Etap TOKİ konutlarının yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken, belediyeden şu anda yeni bir TOKİ projesi olmadığı ve düşünülmediği yönünde açıklama yapıldı.