55 esnaf açıldı, 24 kapandı

55 esnaf açıldı, 24 kapandı
Sarayönü'nde küçük esnaf can çekişiyor. Ticari hayatta ki olumsuzluklar her geçen gün artarken, küçük esnaf bir bir kepenk indiriyor. Sarayönü genelinde 2019 yılında 24 esnaf kepenk indirirken, 55 yeni işyeri açıldı.Sarayönü...

Sarayönü'nde küçük esnaf can çekişiyor. Ticari hayatta ki olumsuzluklar her geçen gün artarken, küçük esnaf bir bir kepenk indiriyor. Sarayönü genelinde 2019 yılında 24 esnaf kepenk indirirken, 55 yeni işyeri açıldı.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, ilçede açtıkları Kosgeb kursları ile ticari hayatı canlı tutmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Ticari hayatta geçmişi mumla arayan Sarayönü'nde çok sayıda küçük esnaf kepenk kapattı. Sarayönülü esnaflar artık nasıl kazanacağını değil, borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, Sarayönülü esnafların kriz içinde olduğunu, ekonomik olaylardan büyük ölçüde etkilendiğini ve bir çıkmazın içine düştüğünü söyledi. Esnaf ve sanatkarların her geçen gün işlerinin kötüye gittiğini ifade eden Koçaş, "Artık esnaflar nasıl satış yapıp, para kazanacağını değil, borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Bu acı verici bir durum. Açtığımı Kosgeb kursları ile yeni işyeri açılmasını tetikliyoruz. Bu şekilde tabloyu olumlu yönde değiştirmek istiyoruz ama bu da yeterli değil." dedi.

Hükümetin attığı adımların yeterli olmadığını belirten Koçaş, küçük esnafların, kredi borçlarının ertelenerek uzun vadelere yayılması gerektiğini söyledi.

Sarayönü'nde en fazla kepenk indiren faaliyet grubunun bakkal ve kahvehane olduğunu dile getiren Koçaş, "Bakkal sayısının azalmasında ilçede ki büyük market sayısının artması etkili oldu. Tüketici alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle mahalle bakkalı alışkanlığı artık kayboldu. Konya'da ki market zincirleri nedeniyle işleri zayıflayan küçük esnaf, büyük marketlerin ilçemizde de açılmasıyla bitme noktasına geldi." şeklinde konuştu.