66. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği renkli etkinliklerle başladı
Nasreddin Hoca Türbesi önünde gerçekleştirilen geleneksel “Nasreddin Hoca’yı Şenliğe Çağrı” töreninde tellallar, cadde ve sokaklarda davul eşliğinde halkı şenliğe davet etti.
Tören kapsamında, ünlü oyuncu Altan Erkekli’nin canlandırdığı temsili Nasreddin Hoca türbeden çıkarak tüm dünyaya dostluk, sevgi ve kardeşlik mesajı verdi.
Akşehir Çayı üzerindeki sembolik "göle maya çalma" töreninde, Nasreddin Hoca’ya dünya mizahının önde gelen kahramanları Till Eulenspiegel (Almanya), Hitar Petar (Bulgaristan) ve Aldar Köse (Kazakistan) da eşlik etti. Her biri kendi dilinde “Ya tutarsa” diyerek mizahın evrenselliğine vurgu yaptı.
Etkinlikler kapsamında, Türk halk oyunları ekiplerinin yanı sıra Polonya, Yunanistan, Kazakistan, Almanya, Slovakya ve Bulgaristan’dan gelen halk dans toplulukları da geleneksel kıyafetleriyle Nasreddin Hoca Mizah Yolu'nda kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.
Tarihi Kilise’de açılan fotoğraf sergisiyle birlikte başlayan programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal ve protokol üyeleri de etkinliklere katılarak şenliğe destek verdi.
15 Temmuz’a kadar sürecek şenlik boyunca tiyatro gösterileri, atölyeler, resim çalıştayları, halk dansları gösterileri, söyleşiler ve sergilerle dolu dopdolu bir program sanatseverlerle buluşacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.