747. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri Şeb-i Arus ile Sona Erdi

747. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri Şeb-i Arus ile Sona Erdi
Bu yıl “İhsan Vakti” temasıyla düzenlenen Hazreti Mevlana’nın 747. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri “Şeb-i Arus” programı ile sona erdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ile Kültür...

Bu yıl “İhsan Vakti” temasıyla düzenlenen Hazreti Mevlana’nın 747. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri “Şeb-i Arus” programı ile sona erdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla gerçekleşen törenler, pandemi tedbirleri kapsamında bu yıl ilk kez sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla seyircisiz olarak gerçekleştirildi.

Bu yıl “İhsan Vakti” temasıyla gerçekleştirilen Hz. Mevlana’nın 747. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri “Şeb-i Arus” programı ile tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hz. Mevlâna’nın yüzyılları aşan ‘gel’ çağrısına uyarak dünyanın her yerinden, yılın bütün günlerinde bu çağrıya icabet eden herkese bu yıl uzaktan seslenmenin burukluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

GEÇEN YÜZYILLAR ONUN MESAJLARINDAKİ TAZELİKTEN BİR ŞEY EKSİLTMEMİŞ

“Ne mutlu bize ki, gönüller sultanı Hz. Mevlâna, Belh’ten şehrimize gelmiş, yüzyıllardır doğuyu ve batıyı aydınlatan eserlerini burada vermiş, bütün insanlık için hoş bir sadâ bırakmıştır.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Altay, “Hz. Pir, İslam’ın ruh köküne sıkı sıkıya bağlı biçimde aşkın, sevginin, iyiliğin ve doğruluğun kainat halısını ilmek ilmek örmüş, bütün insanlık için ama özellikle de arayış içindeki mustarip ruhlar için fizik ve metafizik hayatın değişik boyutlarını eserlerinde dile getirmiştir. Şimdi görüyoruz ki aradan geçen yüzyıllar onun mesajlarındaki tazelikten bir şey eksiltmemiş. Peygamberin ayağının tozu olmakla iftihar eden Hz. Pir, bugün de farklı kıtalarda, farklı insanların içindeki sevinç ve hikmet bahçelerinde çiçekler açtırmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

 

ZOR SÜREÇLERDEN ANCAK BİRBİRİMİZE İHSANDA BULUNARAK ÇIKABİLİRİZ

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Bu yılki törenlerin teması olan ‘İhsan Vakti’, Hz. Mevlana’nın ‘İnsan yeter ki iyilik arasın, onda kötü bir şey kalmaz.’ beytindeki ifade, ihlas, ümit ve muhabbeti ihya ederek hayatımıza ışık tutmaktadır. İnsanlığın zorlukları aşmaya çalıştığı bu süreçte en çok ihtiyaç duyduğumuz ihsandır, ihsan sahipleridir. Gerçek şu ki zor süreçlerden ancak birbirimize ihsanda bulunarak çıkabiliriz.” diye konuştu.

Pandemi tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda davetlinin katıldığı programı 11 ülkeden 35 gazeteci takip etti.