80 öğrenci Bursa ve Çanakkale'yi gezdi

80 öğrenci Bursa ve Çanakkale'yi gezdi
Dini ve Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması konusunda titizlikle çalışan Sarayönü Belediyesi, 80 lise öğrencisini, milli değerlerimizi yerinde anlatmak ve eğitim konusunda motive etmek için Çanakkale ve Bursa gezisine...

Dini ve Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması konusunda titizlikle çalışan Sarayönü Belediyesi, 80 lise öğrencisini, milli değerlerimizi yerinde anlatmak ve eğitim konusunda motive etmek için Çanakkale ve Bursa gezisine götürdü.

Sarayönü Belediyesinin, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı "Okuyorum, Öğreniyorum, Geziyorum" projesi kapsamında Siyer-i Nebi kitabından sorumlu tutulan öğrencilerden sınavda başarı sağlayan 80’i Çanakkale ve Bursa'ya götürüldü. Öğrencilere dini, maddi, manevi ve milli yönlerden destek sağlayan proje kapsamındaki gezide öğrenciler unutulmaz anılarla geri döndü.

Geziye Çanakkale'den başlayan öğrenciler, Çanakkale savaşlarının yaşandığı Gelibolu yarımadasını gezdi. Duygusal anlar yaşayan öğrenciler, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Gezinin ikinci gününde Bursa'ya geçen öğrenciler, Cuma namazını Ulu Cami’de kılarak caminin özellikleri hakkında bilgi edindi. Daha sonra Osmanlı devletinin manevi mimarlarını ve sultanlarını ziyaret eden öğrenciler, Bursa’nın tarihi köylerinden Cumalıkızık köyüne götürüldü.

Geziye katılan öğrenciler, Bursa ve Çanakkale'yi görmenin heyecanını yaşadığını belirterek, “Hep kitaplarda okuduğumuz, başkalarından dinlediğimiz Bursa ve Çanakkale'yi yerinde gördüğümüz için çok mutluyuz. Bize arkadaşlarımızla beraber unutamayacağımız bir anı olacak." ifadelerini kullandı. Öğrencilerin bu geziler ile başarılarının arttığını ifade eden kafile sorumlularından Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fadime Büyüközdemir, "Öğrencilerimizin bu gezilerle motivasyonu artıyor ve bir sonraki yıla daha başarılı olma eğilimini gösteriyor. Ayrıca milli değerlerimizi gidip yerinde görmeleri, kültürümüzü en iyi şekilde aktarmaya vesile oluyor." diye konuştu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise manevi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Kültürel benliğimizi korumak, onları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için el ele vermeliyiz. Hiçbir millet yoktur ki kültürel mirasını korumadan millet sıfatını taşısın. Mazisi güçlü olanın atisi de güçlü olur. Unutmayalım ki bizler mazisi güçlü olan bir milletiz. Bu yüzden bu değerleri yerinde görmek ve bu değerleri yerinde anlatmak bizim görevimizdir." dedi.