90'lı yılların vergisi geri geliyor!

90'lı yılların vergisi geri geliyor!
İktidarın yerel seçimlerin ardından hayata geçireceği konuşulan gizli vergi artışı planını deşifre eden ünlü ekonomist Şeref Oğuz, hükümetin 1990'lı yıllarda uygulanan bir vergiyi geri getirme hazırlığında olduğunu söyledi

31 Mart 2024 Pazar gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimlerin ardından hükümetin atacağı ekonomik adımlar merak edilirken, kulislerde 1 Nisan’dan sonra yeni zamlar, vergiler geleceği ve döviz kurunda büyük artış olacağı konuşuluyor.

Yeni ek vergilerin gündeme gelebileceğine dair bir iddia da ünlü ekonomist ve yazar Şeref Oğuz’dan geldi. Sözcü TV’de Ebru Baki ile “Para Politika” programında ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulunan Oğuz, seçim sonrası beklenen senaryoyu canlı yayında açıkladı.

1 Nisan itibarıyla KDV’den MTV’ye kadar pek çok kalemde ciddi zamlar geleceğini belirten Oğuz, vatandaşların bu süreçte yaşayacağı zorluklara dikkat çekti.

1990'lı yıllarda uygulanan vergilerin geri getirilme hazırlığında olunduğunu ileri süren Oğuz, "1600 cc'yi aşan araçlara ağır vergiler getirilecek ve 90'lı yıllardan hatırlanan bir verginin yeniden gündeme geldiğini söyleyebiliriz. Bu vergi, kazanmadığınız paranın vergisi olarak adlandırılan peşin vergidir" dedi.
Oğuz, şöyle devam etti:

"Vergi artışları için hazırlıklı olmalıyız. 1 Nisan'dan sonra zamların geleceğini biliyoruz. İlk olarak Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde geçen yıl iki artış yapıldı, ancak bu artışlar sadece iki kez olmayabilir, yılda üç veya dört kez artırılabilir.

Bir diğer plan ise KDV'nin yüzde 24'e çıkarılması üzerine çalışılıyor. Ayrıca, birden fazla evi olanlara ek bir vergi getirilecek. Bu vergi oldukça yüksek olabilir ve ev sahipleri vergiyi ödeyemezlerse evlerini icraya vermek zorunda kalabilirler.

Devlet, ihtiyacı olduğu için paranızı alıyor ve bu da enflasyonu artırıyor. Dolayısıyla, devlet sizden alırsa, ekonominin büyük bir kısmı kayıt dışına itiliyor."

Kaynak:HABER MERKEZİ