A Milli Takım’dan Viyana'da tarihi hezimet: 6-1

A Milli Takım’dan Viyana'da tarihi hezimet: 6-1
A Milli Takım, 2024 Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesinde Avusturya ile yaptığı hazırlık maçında savunmada yaptığı basit hatalar nedeniyle hezimete uğradı. Milliler, tarihinde ilk kez rakibine farklı yenilerek, maçı 6-1’lik mağlubiyetle tamamladı

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 öncesinde oynanan hazırlık maçında Avusturya ile karşı karşıya geldi. Liglere verilen arada ikinci hazırlık karşılaşmasında Avusturya’ya konuk olan Türkiye sahadan tarihi farkla ayrıldı.

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst Happel Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Vincenzo Montella yönetimindeki ay yıldızlı ekibimiz, 6-1 mağlup oldu. Milli Takım'ın tek golünü 25. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu attı.

Avusturya'nın gollerini ise 2. dakikada Xaver Schlager, 44, 48 ve 59. dakikalarda Michael Gregoritsch, 78. dakikada Christoph Baumgartner, 90+5'te ise Maximillian Entrup kaydetti.

Avusturya'nın 59'da Gregoritsch ve 78'deki Baumgartner ile bulduğu goller penaltı atışları sonrası geldi.

Milli aradaki ilk maçında Macaristan'a deplasmanda 1-0 yenilen Türkiye, bu sonuçla birlikte liglere verilen milli arada oynadığı ikinci hazırlık maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ