Abdüllatif Şener Sarayönü'ne geldi

Abdüllatif Şener Sarayönü'ne geldi
Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Adayı Abdüllatif Şener, seçim çalışmaları kapsamında Sarayönü'ne geldi. Pazar günü ilçe merkezinde partililerle bir araya gelen ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Şener, Başhüyük ve Ladik...

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Adayı Abdüllatif Şener, seçim çalışmaları kapsamında Sarayönü'ne geldi. Pazar günü ilçe merkezinde partililerle bir araya gelen ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Şener, Başhüyük ve Ladik mahallelerini de ziyaret etti. Başhüyük'te vatandaşlar tarafından ilgiyle dinlenen Abdüllatif Şener, Ladik'te bazı vatandaşların sert tepkileri ve yuhalamalarına maruz kaldı.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye eski Bakanı, Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Adayı Abdüllatif Şener, 24 Haziran öncesi seçim çalışmaları kapsamında Sarayönü'ne geldi. İlçe teşkilatında partililerle buluşan Abdüllatif Şener, değerlendirmelerde bulundu. Şener yaptığı konuşmada, "Ak Parti bu ülkenin insanlarına zulmetmeye başladı artık. Çiftçisi, işçisi, hayvancısı şikayetçi. Bu konjonktür Sarayönü'nde düşük olan oylarımızı arttırabilmek için bir fırsat. Koşullar uygunken vaatlerimizi vatandaşlarıma etkili şekilde anlatabilirsek oyumuz yükselecektir. Buranın ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Bu yapıdan hiç bir çiftçimiz memnun olması mümkün değil. Mazot'a yüze 30, Gübre'ye yüzde 15 zam gelmiş. Enflasyon yüzde 15, buğdaya verilen zam yüzde 10. Bunun sıkıntısını kim çekiyor. Milleti kandırıyorlar. Geçen yıl 88 kuruş olan arpa, bu yıl 82,5 kuruşa düşürülüyor. Türkiye'yi tarımda ithalatçı değil ihracatçı yapacağız. Döviz neden yükselir? İthalatın fazlalığından. İhracatçı olup satan taraf olsak ülkeye dolar girer, döviz düşer. Son 10 yılda kili başına düşen milli gelir 500 dolar düştü. Cumhuriyet tarihinde hiç düşmemişti." dedi.

Başhüyük'te ilgiyle dinlendi

Teşkilat binasındaki değerlendirmelerin ardından partililerle birlikte Başhüyük mahallesine giden Şener, burada bir cenaze evini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra mahalle merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen Abdüllatif Şener'e ilgi yoğun oldu.

Mahallelilere hitap eden Şener, yaptığı konuşmada, "Başhüyük, Türkiye'deki Karaçay Türklerinin yaşadığı belediyesi olan tek beldeydi ama lüzumsuz bir kararla kapatıldı. Kentlerde rant alanları azaldığı için bütün köyleri ve beldeleri Büyükşehir'e bağlayarak ranta açtılar. Köylerin bir tüzel kişiliği vardı. Muhtarın bir etkinliği vardı. İdareten ve siyaseten hiç bir işe yaramayan Büyükşehir yasası sadece rant alanı oluşturmak için yapılmıştır." şeklinde konuştu.

Esnaf ve vatandaşları ziyaret

Başhüyük'ten sonra ilçe merkezine dönerek öğle namazını Çarşı Camii'nde kılan Abdüllatif Şener, camii çıkışında vatandaşlarla görüşerek esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. 24 Haziran seçimlerinin önemine her ziyaretinde vurgu yapan Şener, Cumhuriyet Halk Parti'ne destek istedi.

Ladik'te yuhalandı

İlçede son ziyaretini Ladik mahallesine gerçekleştiren Abdüllatif Şener, paşa meydanında seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti. Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Şener, bazı vatandaşların çok büyük tepkisiyle karşılaştı. Vatandaşlar tarafından yuhalanan ve hakarete maruz kalan Abdüllatif Şener, konuşmasını yarıda bırakarak mahalleden ayrıldı.