Acele etmeyin sevdiklerinizi üzmeyin!

Acele etmeyin sevdiklerinizi üzmeyin!
Kurban Bayramı ve 9 güne çıkarılan bayram tatili için, vatandaşlar hafta sonundan başlayarak yollara düştü. Bayram sürecinde Türkiye'nin çoğu noktasında, yoğun trafik akışı yaşanacak. Kendi aracı ile seyahat etmeyi tercih...

Kurban Bayramı ve 9 güne çıkarılan bayram tatili için, vatandaşlar hafta sonundan başlayarak yollara düştü. Bayram sürecinde Türkiye'nin çoğu noktasında, yoğun trafik akışı yaşanacak. Kendi aracı ile seyahat etmeyi tercih edecek olanlar kadar; otobüs firmalarını tercih edenler de olacak.

Geçtiğimiz yıllardaki bayramlarda yapılan tüm uyarılara rağmen, kazalar kaçınılmaz olmuştu. Bu kazalarda hayatını kaybedenler kadar, ağır maddi kayıplar yaşayanlar da oldu. İkazlara rağmen dikkatsiz ve aceleci davranan sürücülere karşı tedbir almak ve bilinçli bir şekilde yolculuğa çıkmak gerekiyor.

ACELECİ OLMAYA GEREK YOK

Kurban Bayramı öncesi trafiğe çıkacak sürücülere uyarılarda bulunan Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, bayramların kana bulanmamasını temenni etti.

Yaşanan kazalar ile birlikte bayramın yasa döndüğünü söyleyen Korkmaz, yola çıkacak sürücülerin dinlenmiş ve uykusunu almış bir şekilde trafikte seyretmesinin öncelikli olduğuna vurgu yaptı.

 

TELEFON İLE UĞRAŞMAYIN

Araçlara fazla yük yüklemenin doğru olmadığının altını çizen Korkmaz, uzun yola çıkacak sürücülerin araçlarının tüm bakımını yaptırması gerektiğini vurgulayarak açıklamasını şöyle sürdürdü; “Seyir halindeyken, kesinlikle telefon ile konuşulmamalı. Araç sürerken bir yandan da telefon ile konuşmak, sürücünün dikkatini bozuyor.

Aceleci olunmamalı. Varılacak noktaya hemen varalım diye yola çıkmak doğru değil. Aracı bir köşeye çekip vücudu ve ayakları dinlendirmek, özellikle alkollü ve kafeinli, içecekler tüketilmemesi hayati öneme sahip.

Emniyet kemeri mutlaka takılmalı, trafik işaretlerine uyulmalı. Hatalı sollamalardan kaçınılmalı. Takip mesafesine dikkat edilmeli. Hız sınırı kesinlikle aşılmamalı. Karayollarındaki ölümlü kazaların nedenleri ne yazık ki bunlardan kaynaklanmaktadır.”