Açık lise sınavları yapıldı

Açık lise sınavları yapıldı
Sarayönü'nde Açık Öğretim Lisesi (AÖL), birinci dönem sınavları Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirildi.Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu ve İsmail Kara Ortaokulu...

Sarayönü'nde Açık Öğretim Lisesi (AÖL), birinci dönem sınavları Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirildi.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu ve İsmail Kara Ortaokulu olmak üzere belirlenen dört merkezde, yapılan sınavlarda 252 öğretmen görev aldı. Öğrenciler yanlarında getirdiği, nüfus cüzdanı veya kimliklerini ifade eden belge ve sınav giriş belgeleri ile sınava alındılar. Yanlarında bu belgeleri getirmeyen, üzerinde cep telefonu, çok fonksiyonlu hesap makinesi, çağrı cihazları gibi aletleri getirenlere kesinlikle müsamaha gösterilmedi. Öğrenciler, sınav saatinden yarım saat önce okula gelerek salonlardaki yerlerini aldı. Üç oturum halinde yapılan sınavlara 633 öğrenci katıldı.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yaptığı açıklamada, sınavların sorunsuz şekilde gerçekleşmesi için gereken hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.

Sınav merkezlerine gidemeyen engelli öğrenciler için özel bir uygulama yaptıklarını anlatan Şişman, "Engeller, eğitim almaya engel değildir. Her birey gibi engelli evlatlarımızın da eğitim almaya hakkı var. Görevlendirdiğimiz öğretmenlerimiz, engelli öğrencilerimizin sınavlarını evlerinde yaptı. Bu şekilde hem sınavlarını rahatça yapabildiler hem de ağır kış şartlarına da maruz kalmamış oldular." dedi.